Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Haliç Satranç Turnuvası heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Turnuvada bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu tür etkinliklerin sayılarını arttırarak sürdüreceklerini belirterek, “İleride çok iyi satranç oyuncuları olacağınıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum, hepinizi çok seviyorum” dedi.

Eyüp Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte ikincisi düzenlenen Haliç Satranç Turnuvası, Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Turnuvaya 500 oyuncu katılırken, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında 7 tur üzerinden, İsviçre sistemi ile 15dk + 5sn düşünme süresinde gerçekleşti. Tüm ilçe sakinlerinin katılımına açık olarak ve minikler (8 yaş altı), küçükler (8 -12 yaş), yıldızlar (13-16 yaş), genç (17-20 yaş) ve açık kategorilerinde düzenlenen turnuvada oyuncular galibiyet için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

Turnuvanın düzenlendiği Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelen Başkan Remzi Aydın, çocuklarla bir süre sohbet ederek satranç oynadı. Satranç masasında çocuklarla keyifli sohbetler eden Başkan Aydın, “İlçemizde çok büyük potansiyel var. Çok farklı yaş guruplarında satranç oyuncularımız var. Onları toparlamak istedik ve hepsine satranç takımları vererek satranç kulüpleri kurdurduk. Her bir okulumuzda satranç kulübü kurduk. Şimdi de yarışmalarla süreci hızlandırmayı çalışıyoruz. Satranç çok faydalı bir spor. Her anlamda çocuklarımızın önünü açan, becerilerini geliştiren bir spor. Bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Bu turnuvalarımızın sayılarını arttıracağız. İnşallah ileride çok iyi satranç oyuncuları çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

Turnuvada minikler kategorisinde Celal Davut birinci, Baykal Ertuğrul ikinci ve Yıldırım Barış üçüncü oldu. Küçükler kategorisinde Karademir Buğra birinci, Güven Abdülmelik ikinci ve Durak Can üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde Kaya İlker birinci, Dağ Muhammet Emin ikinci ve Alkın Eren üçüncü oldu. Gençler kategorisinde Gönüllü Muhammed Sına birinci, Kul Mahir Mete ikinci ve Bilgin Berke üçüncü oldu. Açık kategoride ise Şenyüz Mustafa Zorbey birinci, Huseynov Shamsaddin ikinci ve Özbek Deniz üçüncü oldu.

Simurg 5 - 25 yaş Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin de katıldığı turnuva sonunda Başkan Aydın, her kategoride ilk 3’e girenlere ödül olarak kupa, madalya ve çeyrek altın verdi. İlk beşe girenlere satranç takımı hediye edilen turnuvaya katılan her oyuncuya da katılım belgesi verildi.
Kaynak: iha