Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri başladı. Meslek seçimi ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Küçükçekmece’yi ve ülkemizi emin ellere bırakabilmemiz için; bilim, fen ve ahlak anlamında iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda düzenlediği ‘Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nin dördüncüsü, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile okul müdürleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi sahne aldı. Konuşmaların ardından ise protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

“Sevdiğiniz işi yapın, yoksa mutsuz olacaksınız’’

Gençlere sevdikleri işi yapmaları gerektiğini vurgulayan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Küçükçekmece Türkiye’nin 6’ncı büyük ilçesi ve özelikle genç neslimizin yetiştirilmesi bizlere şevk ve heyecan veriyor. Hedefinizi büyük belirlemezseniz, ileri nokta ve ileri keşif dediğiniz yere ulaşma şansınız yok. Hedeflerinizi büyük çizmek zorundasınız ve ne yaparsanız yapın ama mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Sevmediğiniz işi yapmak zorunda kalırsanız hayatınız boyunca mutsuz olacaksınız bunu sakın tercih etmeyin’’ dedi.

“İnsan hayatında iş ve eş seçimi çok önemlidir’’

Küçükçekmece’de gençlere verilen eğitimlerin önemine vurgu yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Gençlerimiz eğitimleri, öncelikli konularımızın başında geliyor. Küçükçekmece’yi ve ülkemizi emin ellere bırakabilmemiz için; bilim, fen ve ahlak anlamında iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. İnsan hayatında iş ve eş seçimi çok önemlidir. Bundan sonraki kariyer planlamanızda iş seçiminin daha iyi yapılabilmesi için Mesleki Rehberlik ve Kariyer günleri projemizi hayata geçirdik. Bu etkinliğin Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

“Tecrübe aklın akla aşısıdır’’

Öğrencilere hedefleri konusunda tavsiyelerde bulunan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Tecrübe aklın akla aşısıdır. Kısa sürede ne kadar çok tecrübe edildiğini bugün burada sizlere göstereceğiz. Özellikle gençlerimiz için bir şey hatırlatmak istiyorum. Hayatınızda başarıyı yakalayabilmek için olmazsa olmaz hususlar vardır. Öncelikle hedefinizin belli olması gerekiyor. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Hedefi belirledikten sonra bu hedefe inanmanız ve istemeniz gerekiyor. Başarının olmazsa olmaz şartı istemektir. Ancak planlı çalışarak hedef yakalanabilir’’ diyerek öğrencilere başarılar diledi.

“15 bine yakın öğrenci ile buluşma planlanıyor”

Gün boyunca sürecek kariyer ve rehberlik günlerinde, ‘Mesleğimi Uzmanlardan Öğreniyorum, Tercih Danışmanlığı, Kariyer Danışmanlığı ve Tanıtım Videoları’ alanlarında çalışmalar yapılacak. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Küçükçekmece Belediyesi Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nin amacı; öğrencilerin erken yaşlarda meslek seçimi yapabilmelerine ve değişik meslek gruplarından kişiler ile bir araya gelerek hedefledikleri mesleklere ilişkin merak ettikleri konularda bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak. Etkinlikte, ilçedeki tüm 8. sınıflar, Anadolu liseleri ve Anadolu imam hatip liselerinin 10. Sınıfları ile mesleki ve teknik liselerin 9. sınıfları olmak üzere 15 bine yakın öğrenci ile buluşma planlanıyor. Ayrıca etkinlikte 46 lise standı da yer alıyor.
Kaynak: iha