Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Büyükçekmecelilerle bayramlaştı. Başkan Akgün, bayramların milli ve manevi duyguların yaşatılması, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bayramlarda gelenek haline getirdiği ilçe halkıyla bayramlaşmayı bu bayramda sürdürdü.
“Zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız”
Kurban Bayramı’nın ilk günü öğleden sonra Kültürpark, Büyükçekmece Belediyesi Dalyan Sanat Kafe’de gerçekleşen bayramlaşma törenine 7’den 77’e yüzlerce Büyükçekmeceli katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ancak geçmişte de olduğu gibi devletiyle, milletiyle el ele vererek bu bugünlerin aşılacağını söyledi. Akgün şöyle konuştu:
“Uzun yıllardır sürdürdüğümüz Büyükçekmece Belediyesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni’nde bir kez daha siz değerli Büyükçekmece ailemle bir aradayız. Yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemiz maalesef zor günler geçiriyor. Ama birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri de atlatacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, bayramın bölgemizde ve ülkemizin doğusunda akan kanların durmasına vesile olmasını temenni ediyor bu duygular içerisinde Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”
Mahalle mahalle, sokak sokak gezdi
Bayramının sonraki günlerinde de, Büyükçekmece’yi mahalle mahalle, sokak sokak gezen Başkan Akgün, Büyükçekmecelilerle tek tek bayramlaşarak, bayramlarını kutladı. Bayramda çalışan esnafı da ziyaret eden Başkan Akgün, çocukları da sevindirmeyi ihmal etmedi. Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de eşlik ettiği bayramlaşma ziyaretlerinde vatandaşa çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: iha