Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen 43’üncü Avrupa Ümit Genç 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi +84 Kg’da temsil eden Alparslan Yamanoğlu, Avrupa üçüncüsü oldu.
43’üncü Avrupa Ümit Genç 21 yaş altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi +84 Kg’da temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Alparslan Yamanoğlu büyük başarıya imza attı. Avrupa üçüncüsü olarak ülkeye bir gurur daha yaşatan Ümraniyeli başarılı sporcu, Kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Yamanoğlu ayrıca, Mayıs ayı Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da bir kez daha altın madalya için ter dökecek. 2015 yılında Avrupa Şampiyonu olan başarılı sporcunun yeni hedefinde Dünya Şampiyonluğu var.
Havaalanında ellerinde Türk bayrakları ile bir grup sporcu tarafından coşkuyla karşılanan başarılı sporcu, hedeflerine bir bir ulaştığını söyledi. Şampiyon sporcu, kendisinin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan babası Hayrullah Yamanoğlu’na, hocalarına ve Milli Takım Teknik Kurulu’na da minnettar olduğunu söyledi.
Yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ve bunun için çok çalışıp, "Ülkeme bu zaferi tattırmak istiyorum" diyen Yamanoğlu, destek veren herkese de teşekkür etti.
Kaynak: iha