Esenlerli gençleri sanatla buluşturan “Gençlik ve Sanat Festivali” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu, Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle sona erdi. Esenlerlilerin yoğun ilgi gösterdiği “Gençlik ve Sanat Festivali”, Esenler Dörtyol Meydan ve Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Söylediği türküyle yarışmayı da kazandı, ödülü de

Bu yıl ilki gerçekleşen “Gençlik ve Sanat Festivali”, “Hey Genç Sahne Senin” adlı ses ve yetenek yarışması yarışmasının final programıyla başladı. ESEV hocalarının jüri üyeliği yaptığı yarışmayı gençler, sahnede yeteneklerini sergilediler. Sevilen türkü ve şarkıları Esenler sahnesinde seslendiren gençler, birinci olmak için yarıştılar. Yarışmanın sonunda 27 yaşındaki Tarih Öğretmeni Elçin Özcan, söylediği "Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık" türküsüyle birinciliği elde etti. Özcan, bin liralık hediye çekinin de sahibi oldu. Jüri üyelerinin ve dinleyenlerin beğenisini toplayarak, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar da 500 ve 250 liralık hediye çekini kazandılar.

Yarışmanın ardından sahne alan ESEV öğrencilerinin oluşturduğu Grup Mazika, unutulmayan şarkı ve türküleri Esenlerli gençler için seslendirdi.

ESEV öğrencileri sahnede

Festivalin ikinci ve üçüncü gününde sahne alan ESEV öğrencileri, “Halk Oyunları”, “Keman Dinletisi”, “Polifonik Koro”, “İkizler Korosu”, “Gitar Dinletisi”, “Saz Korosu” ve “Doğaçlama Tiyatro Atölyesi” alanında yaptıkları gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Küçükten büyüğe bir çok ESEV öğrencisinin yeteneklerini sergilediği festival, öğrencilere Yusuf Has Hacip Kültür Sanat Sezonu’nda aldıkları eğitimleri sahnede sergileme fırsatı sundu. Festival alanında kurulan stantlarda, ebrudan filografiye, hat sanatından kaligrafiye kadar çeşitli geleneksel sanatlar festival ziyaretçilerinin deneyimine açıldı.

100 bin çivi ile Türkiye haritası

“Bir Çivi de Sen Çak” sloganıyla hayata geçirilen ve 100 bin adet çivi kullanılarak filografi sanatı ile Türkiye haritasının örüldüğü çalışma büyük ilgi gördü. Festival alanına gelen ziyaretçilerin harita üzerine çaktıkları çivilerden oluşan harita, birlik ve beraberliğin de simgesi oldu.

3 gün süren ve Esenlerli gençleri sanatla buluşturan“Gençlik ve Sanat Festivali”, çeşitli etkinliklerin ardından ESEV hocalarının verdiği konser ile son buldu.

Festivalde Resul Aydemir rüzgarı

O Ses Türkiye yarışmasında büyük başarı elde eden ve söylediği rap müzik şarkılarıyla dinleyenlerin takdirini kazanan Resul Aydemir, “Gençlik ve Sanat Festivali” kapsamında Esenlerli gençlere bir konser verdi. Küçük yaşlarından itibaren Rap müzikle ilgilenen Resul Aydemir, farklı tarzı ile kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Müzik yapmaktaki amacının gençleri doğru yönlendirmek ve şarkılarıyla iyiyi doğruyu ve mutlak hakikati anlatmak olduğunu ifade eden Resul Aydemir, sevilen parçalarını Esenlerliler için söyledi. Aydemir, Esenlerlilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Kaynak: iha