Rusya’nın FESCO Şirketi, Türkiye ve Rusya arasında deniz taşımacılığına başladı. FESCO, Türk Şirketi Barkon Ship Agencies A. Ş. ile ortak olarak İstanbul (Abrarlı Limanı) ve Soçi Limanı üzerinden Novorossiysk arasında direkt taşımacılık hizmeti sunuyor.

Bu yeni hizmet FESCO Sochi Direct Line Şirketi’nin kendi nakliye hattını genişletecek. FESCO tarafından yapılan açıklamada “Hat üzerinde FESCO - т/х Abakan adlı 270 TEU kapasiteli şirketin kendi gemisi çalışıyor. Gemi Novorossiysk- Soçi- İstanbul (Ambarlı)-Novorossiysk güzergâhı üzerinde yük taşıyacak.” deniyor.

Yeni hat üzerindeki ilk sefer 19 Ekim tarihinde yapılması planlanıyor. FESCO Lojistik Hatlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Sergey Kostyan, “130 yıldan fazla olan tecrübemiz, bu alandaki ünümüz ve Rusya’daki en büyük lojistik şirketlerinden biri olan şirketimizin kaynakları bize ve Rusya ve Türkiye’deki en titiz müşterilerimize gerçekten elverişli, güvenilir ve rekabete dayalı bir hizmet sunmayı sağlayacaktır " dedi.

FESCO Rusya’nın üçüncü büyük gemi işletmeciliği ve dökme yük ve genel yük taşımacılığı yapan büyük şirketlerden birisi olma niteliği taşıyor. Şirketin filosunda 47 gemi, yük araçları, konteynerler, tren ve diğer demiryolu taşıtları da bulunuyor.
Editör: TE Bilişim