İşsizlere İŞKUR müjdesi

Ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarılanların arttığı bir ortamda çok sayıda firma da Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) başvurarak, kalifiye eleman istiyor.

Vasıflı elemana talep çığ gibi
Konya'da İŞKUR'a başvuran 37 özel sektör firmasının çeşitli branşlarda eleman talebinde bulunduğunu anlatan İŞKUR Konya İl Müdürü Tahsin Güven, mobilya sektöründen, dekorasyon teknikeri ve bina mimarı, bilişim sektöründen satış temsilcisi, inşaat sektöründen inşaat teknikeri, otomotiv sektöründen torna tezgah operatörü, elektrikçi, gıda sektöründen gıda mühendisi istendiğini belirtti.

Güven, kriz nedeniyle işini kaybetmiş kişilerin açılan meslek kurslarına devam edip bilgi ve becerilerini artırmaları durumunda, kriz ortamında olunsa bile bir işe girebileceğini vurguladı.

İŞSİZİN GELİRİ BİN TL'Yİ BULABİLİYOR
İŞKUR'un işsiz kalan kişilere yaklaşık 6 ay boyunca önemli bir ekonomik destek de sağladığını dile getiren Güven, ''İŞKUR bünyesindeki meslek edindirme kurslarına devam kişilere günde 15 TL cep harçlığı veriyoruz. Bu parayla birlikte kişi eğer işsizlik maaşı da alıyorsa ayda eline bin TL'ye yakın para geçiyor. İşsiz kalınan bir dönemde aylık bin TL gelir hiç de az bir para değildir'' diye konuştu.

İŞKUR'a iş başvurusunda bulunan kişilerin kurumun imkanlarını da kullanabildiğini ifade eden Güven, isteyenlerin gün boyu kurumun bilgisayarından açık iş pozisyonlarına bakabildiğini, iş başvurusunda bulanan kişiye uygun iş bulunması durumunda bu haberin kişiye cep telefonu mesajı olarak gönderildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim