Her ne kadar 1987 yılından bu yana yerel ve global siyasi olayları takip etmeye çalışsam da, siyasetle ilişkim “yerel ve global siyasi gelişmeler ekonomik düzeni nasıl etkileyebilir” in ötesine geçmiş değil. Bu siyaseti çok bilinmeyenli bir denkleme be

Her ne kadar 1987 yılından bu yana yerel ve global siyasi olayları takip etmeye çalışsam da, siyasetle ilişkim “yerel ve global siyasi gelişmeler ekonomik düzeni nasıl etkileyebilir” in ötesine geçmiş değil.

Bu siyaseti çok bilinmeyenli bir denkleme benzettiğimden ve siyasetin siyaset erbabı tarafından yapılması gerektiğini düşündüğüm için nasıl iş hayatının iş adamları tarafından yapılması gerektiğini düşündüğüm gibi.

Sn. İsmet YILMAZ her ne kadar 2000 yılında Deniz Nakliyat’ın özelleştirilmesi esnasında Hukuk Müşaviri olarak görev yapmakta idiyse de özelleştirme sonrası başka görevlendirme yapıldığından esas tanışmamız Denizcilik Müsteşarlığı esnasında oldu. İsmet Beyi tanıdıkça sevdim.

Kolaylıkla böyle bir kanaate varan bir insan olmadığımı söyleyebilirim.

İsmet Bey insanlığıyla, zekâsıyla, eğitimiyle, hic bozmadığı doğruluk çizgisiyle, adaletiyle, yönetici vasfıyla gerçekten nadide kişiliklerden birisidir. Sevenleri de kapısından hiç eksik olmaz. Kendisini tanıyanlar zaten bu özelliklerini biliyordur ancak bilmeyen varsa da ben anlatmış olayım.

Kariyer çizgisine bakıldığında Müsteşarlık döneminde Müsteşarlığın ne kadar başarılı ve sağlıklı yönetildiği malum. Daha sonra icra ettiği müsteşarlık ve bakanlık dönemleri de yeni ve büyük sorumluluk isteyen görev için iyi bir süreç olmuştur.

Denizcilik camiası acısından TBMM Başkanı’nın kendi içinden olması da bir avantaj özellikle 2008 krizi sonrası sektörün sesini Ankara'da yeterince duyuramadığı bir ortamda. Sektörün ihracat ve GSMH içindeki payını şiddetle arttırma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum kendi adıma ve bu ancak devlet desteği, eğitim, yatırım ve özel sektör&devlet ortak aklı ile olacak bir iş. 

Sektörün bu fırsatı Ülke denizcilik sektörünü gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Siyaset konum değil ama "Akıllı Secim" deme nedenime gelince; AK Parti açısından böylesine akıllı bir secim yaptığı için.

Hiçbir rakip partiden İsmet Bey hakkında bireysel bir eleştiri duyanınız var mı bugüne kadar?

Bu durum İsmet Bey'in şimdiye kadar olan hayat çizgisini ortaya koymaktadır. Muhakkak AK Parti üst yönetimi de kimin aday gösterileceğine epey kafa yormuştur ve "kim" yerine nasıl bir aday profili üzerinde uzlaşıldığı da buradaki "secim aklini" göstermektedir.

Eminim bu secim AK Parti'nin artı hanesine yazılacak ve ilerleyen zamanda daha da iyi anlaşılacaktır.

Gerek AK Parti içinde Sn. İsmet YILMAZ dışında kıymetli başka adaylar olabileceği gibi gerekse MHP ve CHP adayları da önemli kariyerleri olan siyasi kimliklerdir.

Hem mühendis hem hukukçu hem de denizci kimliği ile benim gibi sektörümüzde bu secimden daha bir sevinç duymuş olacağını ümit ediyorum.

Son olarak İsmet Bey'in Meclis Başkanlığı’nın demokrasimizin gelişmesi ve yönetim ilkeleri acısından Ülkeye faydalı olacağı inancı ile hem şahsını tebrik eder hem Ülkemiz hem de denizcilik camiası için hayırlı olmasını dilerim.

Herkesin Ramazan Bayramını şimdiden kutlarım, sağlıcakla kalınız.