Interspill 2015'te Türkiye'yi Tuğsan İşiaçık Çolak Temsil Etti

Petrol kirliliğinin önlenmesi, müdahale ve iyileştirme konularında 3 yılda bir düzenlenen Interspill Konferansı'nın yedincisi 24-26 Mart 2015 tarihleri arasında Amsterdam'da gerçekleştirildi.

Pek çok sunumun ve bir de fuar etkinliğinin gerçekleştirildiği organizasyonda Türkiye'den tek katılımcı olan İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi ve doktora öğrencisi Tuğsan İşiaçık Çolak ''İstanbul Boğazında olası bir petrol kazasında  acil müdahale planı oluştururken uzaktan algılama ekipmanlarının değerlendirilmesi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  Çolak, sunumun yanında, bir kadın kaptan olarak da konferansta dikkat çekti.

Sunumunda İstanbul Boğazı'nın risklerinden ve zorluklarından bahseden Çolak uzaktan algılama ekipmanlarını birbirleri ile kıyaslayarak avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Çolak ayrıca, Gemi Trafik Hizmetleri (VTS), Otomatik Gemi Tanımlama Sistemi (AIS) ve hava uçaklarının düzenli kontrollü uçuşlarının en iyi denetlemeyi oluşturduğunu, sunumunun sonuç kısmında ortaya koydu.

Editör: TE Bilişim