İnternetten Nasıl Para Kazanılır

Kendisine 'İnternetten nasıl para kazanabilirim?' sorusunu sormayan kaç kişi kaldı? Milyonlarca insan internetin sunduğu kendi işine sahip olma olanağını çekici buluyor ama işin doğrusunu bilmediği için yarı yolda kalan da az değil. 'İnternet Zenginleri', okuyucuyu e-işletme kavramıyla tanıştırmak ve neyi nasıl yapacağınızı göstermek için yazılmış ilk kitap

Gün geçmesin ki bir başka internet girişimcisi, hepimize “Ah, ben niye bunu daha önce düşünemedim?” dedirtecek zekice bir site projesini hayata geçirmesin. Haftada en az üç-beş kere hayranlıkla tıkladığımız bu dahiyane siteler arasında neler var diye şöyle bir düşündüğümde aklıma ilk gelenler arasında facebook, yemeksepeti.com, ekşisözlük ve itiraf.com geliyor. Elbette daha yüzlercesini saymak mümkün.

Basit bir fikirden hareketle, zaman içinde bol bol tıklanmak suretiyle büyüyüp serpilen bu serbest girişimler, site ziyaretçilerini mesut ettiği kadar fikir babalarını da aynı orantıda tatmin ediyor. Sonuçta popülariteye paralel olarak yükselen gelir eğrileri, söz konusu sitelerin sahiplerini epey kalkındırdıklarının en büyük göstergesi.

Durum böyle olunca nice potansiyel girişimciye ilham veriyor internetin bereketli toprakları. Masa başında belli bir monotonluk içinde iş gören ve bir gün kendi işini kurarak kendi kendinin patronu olmak ve evden çalışmak gibi hayallerle yanıp tutuşmayan ve kendisine 'İnternetten nasıl para kazanabilirim?' sorusunu sormayan kaç kişi kaldı?

Engin internet denizinde keşfedilmemiş daha milyonlarca kara parçası öylece dururken hayal kurmamak kolay değil. Ama hayal kurmakla da olmuyor. Bugün milyonlarca insan kariyerinden fazlasını istiyor ve internetin sunduğu kendi işine sahip olma olanağını çekici buluyor. Ama bu işin eğrisini doğrusunu bilenlerin sayısı sanıldığı kadar çok değil.

Dünyaca ünlü e-işletme danışmanlarından biri olan Scott Fox'un internetin nimetlerinden faydalanarak iş kurmaya niyet edenlerin gerekli cevapları bulmalarını sağlamak üzere kaleme aldığı İnternet Zenginleri, okuyucuyu e-işletme kavramıyla tanıştırmak ve neyi nasıl yapacağınızı göstermek için yazılmış ilk kitap.

Internet ile zengin olmanın yolları
Kitabın önsözünde “İster liseden terk, ister saygın bir okuldan yüksek dereceyle mezun olun, 20. yüzyılın 'endüstri çağı' eğitiminin bir parçasısınız. Yani benim gibi siz de muhtemelen büyük bir şirkette çalışmanın kendi işinizi kurma riskini almaktan daha cazip bir yol olduğu öğretildi” diyen Fox, 20. yüzyılda iş kurmanın riskli ve masraflı olduğunu ama internetin bu denklemi değiştirdiğini söylüyor.

Kendisi de başarılı bir e-işletmeci olan Fox, kitabında internette başarının kanıtlanmış sırlarını içeren ayrıntılı, uygulamaya yönelik ve güncel tavsiyelere yer veriyor. e-işletmeler konusunda çeşitli stratejiler barındıran, en özet haliyle okuyucuya internet üzerinden nasıl daha fazla para kazanabileceğine dair ipuçları sunan İnternet Zenginleri, değerli bir kılavuz olmasının ötesinde bu alanda daha önce girişimde bulunmuş ve girişimleri boşa çıkmamış e-girişimciler ile yapılmış söyleşileri de barındırıyor. Yani bir yandan internetin çekici fırsatlarını nasıl gerçeğe dönüştürebileceğimizin sırlarını verirken, diğer yandan daha önce bu yollardan geçmiş tecrübe sahibi kişilerin hikâyelerine de kulak veriyor.

Kariyerini değiştirmek, kariyeri ve hayat tarzı üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak, kendisinin patronu olmanın esnekliğini yaşamak, evden çalışmanın keyfine varmak ve yaratıcı bir iş fikri olan veya en azından yaratıcı bir iş geliştirmek isteyenlerin yolunu aydınlatmak üzere yola çıkan Fox'un bu okunması vacib çalışması, internetin sınırsız olanaklarının meyvelerini toplamak isteyenlerin kesinlikle edinmesi ve el altında bulundurması gereken bir kitap.

Editör: TE Bilişim