Konferansa İnce Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Mine Türker,  1982 okul mezunlarımızdan Operasyon Müdürü Mustafa Balmuk katıldı.

Şirketin sahip olduğu filolar hakkında öğrencileri bilgilendiren şirket temsilcileri, öğrencilere çalışmak istedikleri gemi türleri hakkında bilgi edinmeleri konusunda açıklamalarda bulundular. 140 öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini açıklayan Türker, cümlesini gururla bitirdi.

Şirketin hem yapısal olarak hem de politik olarak bir aile şirketi olmasından kaynaklı şirketteki ortamın samimi olduğundan söz eden Türker, konuşmasını stajyerlerden şirketin beklentileri hakkında devam ettirdi.  Öğrencilere telkinde bulunurak, “Meslek her şey değil, sizlerin sosyal olarak da gelişmenizi bekliyoruz, çünkü gemideki sosyal yaşamı yönlendiren, biçimlendiren zabitlerdir. Bu yüzden ortamın yaşanabilir olması için zabitin de sosyal bir insan olması gerekir.” dedi. Son olarak İngilizcenin önemine değinerek sözü Mustafa Balmuk’a devretti.

Balmuk, öğrencilerle beraber olmaktan ve bu atmosferden dolayı mutlu olduğundan bahsederken bu ortamın hiç değişmediğini söylerken duygulandığını belirtti.

Konferans sonrasında düzenlenen kokteylde zabit adaylarıyla konuklar arasında sıcak bir sohbet ortamı oldu.

 

Editör: TE Bilişim