IMPA Yönetim Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Londra'da yapılan IMPA Yönetim Kurulu toplantılarında Uluslararası Kılavuzluk Günü ilan edilmesi yönünde Türkiye tarafından yapılan öneri kabul edildi.

Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal tarafından gündeme aldırılan "Görev başında hayatını kaybeden kılavuz kaptanlar için uluslararası anma günü ilan edilmesi" teklifi IMPA Yönetim Kurulunca kabul edildi.

IMPA; bu önemli konuyu gündeme getirdikleri için Turk Kılavuz Kaptanlar Derneği`ne teşekkür ederek konuyu en kısa zamanda bir karar haline getirmeleri icin IMO gündemine taşıyacağı kararını aldı.

Konuyla ilgili Londra`dan görüşlerini aldığımız Kaptan Cahit İstikbal; "Türk Kılavuz Kaptanlar olarak önemli bir görevi daha başardığımıza inaniyorum. Bu aynı zamanda Uluslararası alanda Türkiye`nin adının olumlu anılmasına neden olacak bir girişimdir. Bu konu Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ve TDİ Genel Müdürü Sayın Burhan Külünk tarafından önerilmiş bana bir görev verilmisti. Ben de görevimi yerine getirdim. Ama görev bitmiş değil. Bundan sonra IMO düzeyinde takip edilip bir resolution ile uluslararası kılavuz kaptanlar günü ilan edilmesini sağlamalıyız. Bu gün Rahmetli Lütfü Berk`in şehit olduğu Aralık ayının 3. haftasına rastlamayabilir Çünkü yabancıların Christmas ile ilgili endişeleri var. Ama bir gün mutlaka ilan edilecektir." dedi.

Editör: TE Bilişim