IMO 87. DÖNEM Deniz Emniyeti Komitesi toplantısı Londra’da başladı.

Uluslar arası Denizcilik Ögütü’nün 87 inci dönem Deniz Emniyeti Toplantısı Başladı.  Türkiye’yi yakından ilgilendiren konuların  tartışılacağı  toplantıda Türkiye,   Deniz Ulaştırma Genel
Müdürlüğü, Dz.K.K., Sahil Güvenlik Komutanlığı, DTO, Türk Loydu, KEGM, Türksat  ve Dış İşleri Bakanlığı Temsilcilerinden oluşan çok geniş bir heyetle temsil ediliyor. 

Önemli uluslar arası uygulama kararlarının alınacağı toplantıda, LRIT Uluslar arası Veri Merkezi’nin yapısı, LRIT kapsamında ülkelerin ilan ettikleri sorgulama poligonları, SOLAS’a yapılacak olan eklenti ile Küresel Gemi Dizayn Standartlarının uygulanmaya başlanmasına ilişkin prosedürler, Somali’de meydana gelen deniz haydutluğu’nun önlenmesine ilişkin kararlar, Can Kurtarma Araçlarının testleri, AIS Klas B  standartları tartışılacak.

Toplantıya Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan POYRAZ, IMO temsilcisi Ahmet  GÜCEL, VIMSAS Uygulamalarından sorumlu Kapt. Cahit Yalçın ile Denizcilik Müsteşarlığından DUGM ve GİTGM den uzmanlar da iştirak ediyor.

 

Editör: TE Bilişim