Türk İşletmesindeki Gemilerin Temmuz 2010 Performansı

DenizHaber okuru Deniz Erenler, Türk işletmesindeki gemilerin Temmuz 2010 ayında Paris MOU limanlarındaki başarımını değerlendirdi.

Okurumuzun değerlendirmelerini aynen aşağıya alıyoruz:


ParisMOU limanlarinda Temmuz 2010”da tutulan gemi sayisi 65.

11 tanesi ISPANYA”da, 3 tanesi ALICANTE”de.
9 tanesi ITALYA”da
7 tanesi Belcikada (Mcl Antwerpen”i Antwerp”de tutmuslar, yuh olsun..)
6 tanesi KOPER (Slovenya) da.

65 adet tutulan gemi arasinda 10 adet Turk isletmesinde gemi var ;

- Betul/Sierra Leone bayrak koster Varna/Bulgaristan 5 gun
- Constantza/Komor bayrak koster Varna/Bulgaristan 4 gun
- Dila-S/Panama bayrak koster Chioggia/Italya 9 gun
- Gokhan Kiran/TURK bayrak dokmeci Gijon/ISPANYA 5 gun
- Haci Koksal Mataraci/Panama bayrak koster Monfalcone/Italya 2 gun
- Hay K/Moldova bayrak koster Koper/Slovenya 3 gun
- Nomad Eagle/Kambocya bayrak rus nehir tipi (vb-150) Azov/Rusya 12 gun
- Nural Stevns/Antigua bayrak koster Rochefort/Fransa 7 gun
- Odin Pacific/Malta bayrak dokmeci Ghent/Belcika 5 gun
- Violet/St.Kitts bayrak rus nehir tipi (amur-2502)Taganrog/Rusya 2 gun

++

4 gemimiz Karadeniz”de (Karadenizde toplam tutulan 5 gemi var, bizim disimizda bir tek Arap gemisi Kostence/Romanya”da tutulmus. Rus, Ukrayna, Romen, Bulgar vesiar isletmesinde 1 tane bile tutulmamis. Koskoca bir Rus/Ukrayna nehir gemisi filosu var, bir tanesi bile tutulmuyor. Ama bize sattiklari gemilerle Azak limanlarina gidince bizi tutuyorlar. MEDMOU Mayis Haziran Temmuz aylari tutulmalarini yayinlarsa arada bir iliski varmi yokmu belki gorebiliriz !!),

3 gemimiz Adriatik”de (Italyanin adriyatik limanlarinda tutulan toplam 4 gemi var, 2 tanesi bizim, diger ikiside Arap, Koper/Slovenyadada benzer sekilde 1 Turk, 4 Arap, 1 Rus gemisi tutmus),

3 gemimiz (2 tanesi dokmeci) Kuzey Avrupa limanlarinda tutulmus (Fransa”da tutulan 3 gemi var, hepsi Kuzey Fransa limanlarinda, 2 tanesi bizim gemiler..)

++

Genel olarak bakarsak, Isvec/Norvec/Danimarka gemi tutmamis, Polonya”da 2 tane, 1 Latvia var, Baltik denizi bu. Kuzey Denizine gectigimizde, Almanya 2 tane, Hollanda 2 tane, Irlanda 2 tane (dokmeci veya buyuk konteyner gemiler), ama is Belcika (7 gemi tutmus) ve Ingiltereye (5 gemi tutmus) gelince degisiyor. Bu 2 ulke avrupadaki sorunlu yerler. Fransa 3 gemi tutmus (2si bizim) hepsi kuzeyde, Portekiz 2 gemi. Ama ISPANYA”ya gelince isin rengi degisiyor. Kuzey Ispanyada 2, Akdeniz Ispanyasinda ise 9 gemi tutmuslar, toplam 11 gemi. ITALYA”da toplam 9 adet gemi tutmus. Slovenya Koper”de 6 adet gemi tutmuslar. Hırvatistan 2 gemi, Yunanistan 3 gemi, Bulgaristan 3 gemi, Romanya 1 gemi, Rusya 3 gemi, Kanada 1 gemi.


Degismeyen seyler, asagi yukari tutulan her 5 gemiden biri bizimki.
Karadenizde sadece bizimkileri tutuyorlar.

ParisMOU”da berbatlik birincileri hep ayni degismiyor, Ispanya ve Italya (her 3 gemiden 1 ini bunlar tutuyor), Koper/Slovenya (her 10 gemiden 1 tanesi burda tutuluyor, cok arizali yer),
Belcika (Antwerp”de MCL ANTWERPEN -eski NORMED ISTANBUL- ismindeki gemiyi 10 gun tutmuslar, yaw adam geminin adinin yuzu suyu hurmetine yapmaz boyle bir sey ama belliki burdaki elemanlarinda ariza derecesi epey yuksek) ve Ingiltere cok kotu (Ingilteredeki PSC denetcilerin cogu Hint asilli kaptan, musluman millet gemilerine karsi onyargili olma disinda, garip islere (teskilat) girme meyilleride fazla. Lifeboat diye madde yazarlarda size maliyeti anormal rakamlara cikarsa, is isten gectikden sonra acep simdi bu, aradan ne goturdu,diye meraklanmaya baslayabilirsiniz.

Diger yerler her zaman oldugu gibi (Baltik Ulkeleri, Almanya, Hollanda, Fransa, Yunanistan, Rusya vesair), FAIR veya GOOD.

Editör: TE Bilişim