Rum lideri Papadopulos, ASEM 6 zirvesi dolayısıyla bulunduğu Helsinki'de, AB Dönem Baskanı Finlandiya Başbakanı Vanhanen ve İngiltere Başbakan Yardımcısı Prescott ile 'liman krizi'ni ele aldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, ASEM 6 zirvesi dolayısıyla bulundugu Helsinki'de, AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott ile 'liman krizi'ni görüştü.

Papadopulos'un Varhanen ve Prescott ile yaptığı görüşmeler, Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonunun kaldırılması nedeniyle Türkiye'nin Rum gemi ve uçaklarına uyguladıgı yasağa sona erdirmeyi reddetmesine odaklandı.

Helsinki'de yapılan görüşmelerde 'liman krizi'nin, Avrupa Komisyonu'nun Ekim ayında Türkiye konusunda yayınlanacagı Yıllık ilerleme Raporu bağlamında ele alındığı belirtiliyor. Rum basınına göre, görüşmelerde ayrıca Kıbrıs sorununa ilişkin son gelişmeler ve Türkiye'nin AB müzakere süreci de ele alındı.

Tasos Papadopulos, 38 Avrupa ve Asya liderinin katıldığı ASEM 6 zirvesinin ardından BM Genel Kurulu'na katılmak üzere Helsinki'den New York'a geçecek. Rum liderinin BM Genel Kurulu'nda Kıbrıs sorununa odaklanan Türkiye'yi eleştiren bir konuşma yapması bekleniyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim