AB'NİN DENİZYOLU TAŞIMA DÜZENLEMESİ

AB, tarifesiz bir denizyolu taşımacılığının oluşturulmasının karayoluna talebi dizginleyeceğine, yük komisyonculuğu ( freight forwarding ) maliyetini küçülteceğine inanarak, deniz taşımacılığında idari uygulamaların olmadığı bir Avrupa'yı amaçlayan bir hareket planını benimsedi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun üye devletlere tavsiye ettiği denizyolu taşımalarında sınırları kaldırmayı hedefleyen planı birkaç yasal düzenlemeyi kapsıyor ve bürokratik formaliteleri basitleştiriliyor .

Sınırları kaldırılmış, tarifesiz bir denizyolu taşımacılığının gerekliliğinin, daha çok 2010 - 2013 yıllarının moda konuları olacağını ileri süren AB Ulaştırma Komisyoneri Antonio Tajani, "Deniz ulaşımını daha çekici kılmak ve ona yeni çıkış yolu açmakla önerilen yeni plan, beraberinde bu modun daha dengeli kullanmasını getirecek . Tabii ki, bu durum onların şirket değerlerine bağlı olarak hem ekonomi, hem de çevre için faydalı olacak . " Tajani, AB'nin 2018 denizcilik politikasının; tarifesiz bir denizyolu taşımacılığının karayoluna talebi dizginleyeceğini, yük komisyonculuğu ( freight forwarding ) maliyetini küçültürken, operasyon süreçlerinde uzman ve düzenleyici işçiliği azaltmayacağını ileri sürdü .


 
 

 

Editör: TE Bilişim