Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye’nin, tarih konularak kendisine bazı hususların dikte ettirilmesine müsaade etmeyeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında, soru üzerine AB Komisyonunun Kıbrıs ile ilgili tavsiye kararını aralık ayının ilk haftasında alma kararını değerlendiren Tan, Türkiye’nin görüşünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından dün açık bir şekilde ifade edildiğini söyledi.

Sözcü Tan, "Bu şekilde tarih konularak bize birtakım hususların dikte ettirilmesine müsaade etmemiz söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin Ankara’nın bu açıklamalarının "Türkiye’nin müzakerelerde kısmi askıya hazır olduğu" şeklinde yorumlandığını söylemesi üzerineyse Tan, bunların spekülatif haberler olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

FİNLANDİYA’NIN KIBRIS PLANI

AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın Kıbrıs planından Maraş ile ilgili bölümün çıkartıldığına ilişkin haberlerin hatırlatılarak, planın son halinin sorulması üzerine Tan, sorunun teknik mecrada çözümlenmesi konusunda Türk hükümetinin bilinen görüşlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

Sözcü Tan, Finlandiya’nın girişimi çerçevesinde sürmekte olan görüşmelerin içeriğiyle ilgili olarak bu aşamada basınla paylaşabileceği yeni bir unsur bulunmadığını bildirdi. Tan, ayrıntıların önümüzdeki süreçte ortaya çıkacağını belirterek, bu aşamada yeni bir husus bulunmadığını kaydetti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim