İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Cengiz Kaptanoğlu'nun Başkanlığı'nda Meclis Salonunda yapıldı. 

Deniz ticaret odası senenin son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Geniş bir katılımla yapılan toplantıya, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, UDH Bakanlık Müşaviri Cemalettin Şevli ve Hızırreis Deniz, Deniz Uzmanı Şakir Özçoban ve Bülent Sönmez'de katıldılar. Deniz ve İç Sular Düzenleme Eski Genel Müdürü Cemalettin Şevli ve eski Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz'e birer plaket verildi. Şevli plaket sunumundan önce yaptığı konuşmada makamların insanların önüne geçmemesi gerektiğini ve kendisinin her zaman bu düsturla görev yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyledi. 

Meclis gündemi ile devam edildi,DTO'sının sahibi bulunduğu DATİ Yatırım Holding'in hisse devri için mecliste oylama yapıldı ve devir kabul edildi.

Deniz Ticaret Odası'nın DATİ Yatırım Holding'deki yüzde 2,09 hissesi, Mali Bütçesinin güçlendirilmesi amacıyla Piri Reis Üniversitesi'ni kuran, Türk Deniz Eğitim Vakfı'na bağışlandı. İİMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında, İMEAK DTO Yönetim Kurulu'nun aldığı bir karar çerçevesinde, 66 ortaklı DATİ Yatırım Holding'in hissedarlarından olan İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın yüzde 2,09 hissesi, mali bütçesinin güçlendirilmesi amacıyla Piri Reis Üniversitesi'nin kurucusu Türk Deniz Eğitim Vakfı'na devredilmesine karar verildi. İMEAK DTO Meclisi'nin onayladığı karar ile birlikte, Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV), yüzde 2,09 hisse ile DATİ Yatırım Holding'in ortağı oldu.

Toplantının sonunda söz alan yönetim kurulu başkanı Metin Kalkavan gündemin uzunluğu nedeniyle bir hafta önce yapılan denizcilik çalıştayına değinmeyeceğini belirtti. Çalıştayda daha çok denizciliğin sorunlarının anlatıldığını çözüm konuşulmadığına değinen Kalkavan ayrıntıları ileriki toplantıda anlatacağını söyledi ve herkese hayırlı seneler diyerek konuşmasını ve meclis toplantısını bitirdi.

 

Editör: TE Bilişim