Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,SATSO Başkanı Akgün Altuğ, İl gençlik Spor Müdürü Ömer Kalkan, Sakarya Yelken Sporları Derneği Başkanı Mehmet Önol Taşöz ile çok sayıda spor severin katıldığı törenle yelkenli tekne Sakarya Su Sporlarının hizmetine sunuldu. Güneşli bir havada düzenlenen suya indirme töreni renkli görüntülere sahne olurken, Sapanca Gölü'nün tarihteki isimlerinden biri olan ve ''güzel su ülkesi anlamına gelen Swapana adı verilen yelkenli tekne ile ilk geziyi de protokol yaptı.

Aşağıdereköy'de bulunan su Sporları kamp alanında suya indirilen yelkenli için yapılan törende ilk konuşmayı Sakarya Yelken Kulübü Başkanı Mehmet Önol Taşöz yaparak, kulubun geçmişi hakkında bilgi verdi. Taşöz, '' Tamamen kulüp üyesi arkadaşların aidatları ile yaptırılan tekne 8 metre boyunda 2.5 metre eninde olup, uluslararası yelken yarışlarında da kullanılmak üzere yaptırıldı. İlimiz su sporları dalında bir çok başarılı sporcu yetiştirdi. Bizde yelken dalında bu başarıyı sürdürmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,da ''Ufku geniş insanlarla geleceğe yatırım yapılmasını görmekten çok mutluyum. Düne kadar kimsenin inanamayacağı şeyler gerçekleşiyor. Biri de burada yelken sporlarının yapılıyor olması ve bir kulübün tamamen kendi imkanları ile böyle yatırım yapmasıdır. Katkısı olan herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum'' dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük'te bir yıl gibi kısa sürede kulüp kurularak, bu sporun tanıtımını yapan ve kendi imkanları ile oldukça pahalı olan yelkenli tekneye sahip olan kulübümüzü tebrik ediyorum. Biliyorsunuz Serdivan Belediye başkanımız Yusuf Alemdar da gölün kuzey tarafı ile ilgili olarak bir proje hazırladı ve kamuoyu ile paylaştı. Bu proje hayata geçtiğinde Sakarya ili olarak Sapanca Gölü çevreye ve dengelere duyarlı sporların rahatlıkla yapılabileceği bir alan olarak kullanılabilecek''dedi.

Daha sonra protokol ilk yelkenli gezisi için hazırlanarak, sapanca Gölü'nün mavisi içinde tekne turu yaptı.

 

Editör: TE Bilişim