Bahri, beş yıllık kiralamayla iki metanol yakıtlı tanker alıyor Bahri, beş yıllık kiralamayla iki metanol yakıtlı tanker alıyor

İki büyük ağır siklet birleşiyor. Yunan Star Bulk Carriers ve ABD merkezli Eagle Bulk Shipping anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşma, eşit paylaşım esasına göre, sahip olunan 169 gemiden oluşan birleşik filoyla ABD'de listelenen en büyük kuru yük nakliye şirketi haline gelme anlaşması.

Her iki şirketin yönetim kurulları tarafından oybirliğiyle onaylanan işlem, birleşen şirkete 2,1 milyar dolarlık pro-forma piyasa değeri kazandıracak.

Birleşen şirkete Star Bulk'un CEO'su Petros Pappas liderlik edecek ve buna Eagle'ın bazı üst düzey yöneticileri de katılacak. Star Bulk'tan Spyros Capralos başkan olarak görev yapacak ve Eagle Yönetim Kurulu'nun bir üyesi kapanışta kurula katılacak.

Star Bulk, newcastlemax'tan supramax gemilere kadar 117 gemiden oluşan bir filoyu yönetirken Eagle Bulk, 52 gemiden oluşan en büyük supramax ve ultramax filolarından birine sahip. Kombine filo ağırlıklı olarak scrubber-fitted ile donatılmış olacak.

Star Bulk Carriers Corp.'un yaklaşık 420 milyon dolarlık toplam likiditeye sahip olması bekleniyor. 

Birleşme hakkında yorum yapan Star Bulk CEO'su Petros Pappas şunları söyledi: "Star Bulk ve Eagle'ın bir araya getirilmesi, büyük, çeşitlendirilmiş, temizleyicilerle donatılmış bir filoyla kuru yük taşımacılığında küresel bir lider yaratacak. Performansı optimize etmek, sağlık, güvenlik ve çevre hedeflerimizi gerçekleştirmek ve kazanç potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her iki şirketin teknik ve ticari filo yönetimi yeteneklerinden yararlanacağız. İyi kapitalize edilmiş bir bilançoyla, uzun vadede büyümeyi sürdürürken emisyon azaltma teknolojilerine yatırım yaparken hissedarlarımıza güçlü nakit getirisi sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz."

Eagle CEO'su Gary Vogel şunları ekledi: "Birbirini son derece iyi şekilde tamamlayan iki kuruluşu bir araya getiriyoruz ve Star Bulk ile yapılan bu anlaşmanın uzun vadeli olumlu yönüne katılma fırsatı da dahil olmak üzere, Eagle hissedarları için önemli bir değerin kilidini açacağına eminiz."

Jefferies analisti Omar Nokta, "Anlaşmanın, Star Bulk'un uzun vadeli konsolidasyon geçmişini sürdürürken Eagle'a daha büyük bir platform altında gelişme fırsatı vermesi nedeniyle her iki taraf için de anlamlı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Editör: Nermin İstikbal