Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ı TBMM’deki makam odasında ziyaret ettiler.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberindeki Iğdır YAY-DER Başkanı Şener Yıldırım, Iğdır AFAD-SEN İl Başkanı Mehmet Öztürk ve Rusya Federasyonu Tataristan DAK Başkanı Sarraf Kerimov ile AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ı ziyaret ederek, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. ASİMDER Başkanı Gülbey, geçmişteki çalışmalarını yakinen takip ettikleri Nurettin Aras’ın çok başarılı bir siyasetçi olduğunu belirterek, “Karabağ ve 1915 olaylarına karşı başlatmış olduğumuz yeni oluşum ilk olarak üç ülke ve 60 teşkilat ile bir araya geldik. Şimdi ise İzmir’de sekiz ülkeden 80’e yakın teşkilat ile bir araya gelerek Türk ve Müslüman dünyasına yeni nefes getirme çalışması yürütüyoruz. Bu oluşum; Karabağ’daki işgal, Türkiye üzerindeki kara propagandaya karşı mücadele etmek ve dünyadaki tüm soykırım yaşamış mazlum toplumların sesi olma adına ortaya çıkmış bir uluslararası forumdur. Ermenistan diye adlandırılan ülkeden sürülmüş bir ailenin evladı oluşunuzdan dolayı bu oluşturulan forma destek vermenizi tüm form adına beklemekteyiz” dedi.
AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ise, “Kendi ailem dahi doğup büyüdüğüm şehirde Ermeni çetelerinin katliamına uğramamış aile yoktur. Dedelerim Ermenistan yani İrevan Hanlığı’ndan zorla sürgün edilmiştir. Bende mağdur edilmiş, zorla göçe maruz kalmış bir ailenin evladıyım. Kurmuş olduğunuz ‘Teröre, İşgale ve Soykırıma Karşı Uluslararası Formu’ (TİSKAF) taktirle takip ediyorum. Müslüman ve Türk dünyasında böyle STK’ların birleşmesine ihtiyaç vardı. Bunun gerçekleşmesini de memnuniyetle karşıladım, sonuna kadarda destek vermeye hazırım” şeklinde konuştu
Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’a Ermeni çetelerinin yapmış olduğu katliamları içeren tarih kitapları hediye etti.
Kaynak: iha