AK Parti Iğdır Gençlik ve Kadın Kolları başkanlıkları, 28 Şubat’ın yıldönümünde ‘Sessiz eylem’ protestosu gerçekleştirdi.
Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan İnsanlık Evrensel Bildirgesi Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen eyleme AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz da katıldı. Ellerinde 28 Şubat’ı kınayan dövizleri taşıyan partili gençler, 20 dakika ‘sessiz eylem’ gerçekleştirdi. Yapılan eylemin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, 28 Şubat’ın sözde bazıları için özgürlük, aslında kalıplaşmış, özgürlükten pay almamış bazı zihniyetlerin türbanlıları ya da İslam’ı farklı bir kalıba kilitleyip toplum dışı bırakmak isteyenlerin sözde darbesi olduğunu belirtti. Güneş, “Çok şükür o gün sağlam durduk, bugün çok daha sağlamız. İnşallah bugünden sonra hiçbir zaman o zihniyetteki insanlara fırsat verilmeyecek. Özgürlük sadece bir eşarpta, kıyafette değildir, özgürlük zihinde başlar. Hangi kıyafetle, hangi düşünceyle olursan ol bunu ifade edebiliyorsan özgürsündür. 28 Şubat bunları silen, sadece kendi düşüncesini ön plana çıkarmaya çalışan insanların propagandasıydı" dedi.
AK Parti Iğdır Gençlik Kolları Başkanı Metin Akkuş da, "28 Şubat bu ülkenin kaderine, geleceğine vurulmuş bir kara leke. Biz bugüne bir farkındalık oluşturma adına böyle bir eyleme karar verdik. Bir daha bu ülkede darbelerin olmaması için buradayız" şeklinde konuştu.
Eylemi Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da yakından takip etti.
Kaynak: iha