Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), yeni bir internet sitesi hazırlamıştır. www.shippingandco2.org web adresinden erişilebilen sitenin amacı, Birleşmiş Milletler’in bir kuruluşu olan IMO’nun, CO2 emisyonlarını azaltmak üzere yürüttüğü faaliyetleri denizcilik endüstrisine duyurmaktır.

Anılan ICS sitesinde, teknolojik ve operasyonel gelişmeler sayesinde gemi kaynaklı CO2 emisyonlarının 2020 yılına kadar ton/kilometre başına %15-%20 arasında azaltılmasının mümkün olduğu anlatılmakta olup, uzun vadede alternatif yakıtlar hususunda gerçekleşecek olan gelişmelerin de bu hususta faydalı olacağı belirtilmektedir.

Ayrıca sitede, Gemi Enerji Verimi Yönetim Planları, Piyasa Esaslı Sözleşmeler, deniz taşımacılığı ve CO2 emisyonlarının azaltılması ile ilgili diğer kaynaklara ait gelişmeler hakkında bilgi verilmektedir. İlave olarak, söz konusu sitede deniz taşımacılığı ve çevreye etkileri hakkında genel bilgi içeren kaynakların yanı sıra, Deniz Taşımacılığı ve Dünya ticareti arasındaki ilişkiyi anlatan bir video da bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim