Hollandalı Yetkililerden Son Açıklamalar

Hollandalı yetkililer düşen THY uçağıyla ilgili açıklama yaptı. İşte açıklamadan satır başları:

- Hayatını kaybedenlerden isimleri belirlendikten sonra ailelerine bildirilecek.

- Uçakta akrabaları bulunan kişilere bilgi verildi.

- Şu anda 3 kişinin kimlikleri belirlenmişti ve bunlar da mürettebattandı. Diğer kimlikler ise şu an belirlenmiş değil. Bunun için de toplantı yapılacak. Cumartesi günü bir toplantı gerçekleştirilecek. Hayatını kaybedenler için.

- Kazayla ilgili soruşturmada şüphesiz savcılar tarafından yürütülecek. Kazada hayatını kaybedenlerin de kişisel eşyalarının teslimatı gerekecek.

- Yolcuların çocuğunun hangi ülkeden oldukları zaten ülkelere bildirildi. Yolcuların kimlikleri açıklanmayacak. Önce akrabalara bilgi verilecek.

- Soruşturma devam ediyor. Özellikle Ulaştırma Bakanı ile birlikte yürütülmekte. Devam ettiği için de yolcuların kişisel eşyalarını alamayacaklar. Daha sonra verilecek.

Kimliklerin belirlenmesi neden bu kadar zor?

- Bu noktada bazı kurallar var. uluslararası anlamda uymamız gereken bazı kurallar var. Kimliklerine bakılması gerekiyor. Şimdi 4 kişi ağır yaralı ve onların tam olarak hangi ülkedn olduklarını belirleyebilmiş değiliz.

- Soruşturmayla ilgili çok fazla ayrıntı vermek istemiyoruz.

- Soruşturma iki yönde yürütülüyor. Once kazada ölen ve yaralananlarla ilgili ve uluslararası soruşturma yetkilileri de soruşturma yürütüyor. Kamu savcılarının ve polislerin de içinde bulunduğu soruşturma var.

- Karakutudan çıkan sonuçlar ne zaman açıklanacak?

- Bunun için biraz beklemek zorundayız.

- Kazada ölenler arasında 3 mürettebat bulunuyor. Şimdilik bunu söyleyebiliriz.

- Peki soruşturma içerisinde Türk yetkililerde var mı?

- Söylediklerime çok fazla birşey ekleyemem.

- Peki süreç nasıl ilerliyor?

- Öncelikle akrabalara bilgi vermeye çalışıyoruz. Kimliklerin belirlenmesi konusunda hala belirsizlik var. Önceliğimiz kimlikleri belirleyebilmek.

Editör: TE Bilişim