Hintli Armatörler Navlundan Endişeli

Kaptan Haber Ajansı- Hindistan Ulusal Armatörler Birliği (INSA) kıyısal taşımacılıkta navlunların %12-15 arasında düşeceği tahmininde bulundu.

Bu beklentinin nedeni, kabotaj hattında çalışan ve dahili yük taşıyan Hindistan bayraklı gemilerin gümrük vergisi ve dolaylı vergilerden hariç tutulması yönünde Hükümetin almış olduğu karar. 

INSA CEO'su Anil Devli, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunker fiyatlarındaki düşüş, armatörlere gemileri daha iyi işletme imkanı verecek" dedi. Anil Devli; "Armatörlerimiz kıyısal taşımacılıkta yük akışını optimize decekler ve iki yönlü taşımacılığı geliştirecekler. Bu aynı zamanda Feeder gemilere yardımcı olacak. Navlunların %12-15 arasında düşmesini bekleyebiliriz" şeklinde konuştu. 

Kıyısal taşımacılıkta yük hareketlerinin artmasıyla Hindistan'a uğrak yapan konteyner gemilerinin sayısında da artış bekleniyor. Anil Devli'ye göre, "Taşımacılkta gemilerin kullanımı %60 seviyelerinden %80-90 seviyelerine gelebilir" 

Hükümetin geçtiğimiz yıl  gemi yakıtlarında gümrük ve dolaylı vergileri kaldırmasıyla navlunlarda zaten %30'luk bir düşüş olmuştu. 

Hükümetin açıkladığı yeni karar,  bunker yakıtlarında gümrük ve dolaylı vergilerin kaldırılması yönündeki kararın ithalat-ihracat karışık yük taşıyan, boş ve yerli konteyner taşıyan Hint bayraklı gemiler için uzatıldığını içeriyor. 

Hindistan sahillerinde taşımacılık yapan konteyner gemilerinin kapasitesi 300 TEU ile 2000 TEU arasında değişiyor. Kıyısal taşımaclık yapan armatörlük şirketleri arasında Shreyas Shipping, Allcargo Logistics, Gati ve Transport Corporation gibi şirketler bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim