Hindistan'da yaşanan ve yavaşlama belirtisi göstermeyen ikinci Covid-19 salgın dalgasının ortasında, Hindistan Donanması, ülkenin Covid-19 ile mücadele kapsamında sıvı medikal oksijen (LMO) gereksinimlerini karşılamak üzere Samudra Setu-II Operasyonu'nu başlattı.

Hindistan Deniz Kuvvetleri, denizaşırı tedarikçilerden oksijen yüklü kriyojenik tanklar ve diğer tıbbi ekipmanların taşınması için donanmaya ait INS (Hindistan Donanma Gemileri) Kolkata, Kochi, Talwar, Tabar, Trikand, Jalashwa ve Airavat'ı kullanmaya karar verdi.

Öncesinde Basra Körfezi'nde konuşlandırılan INS Kolkata ve INS Talwar isimli savaş gemilerinin, görev için Bahreyn ve Kuveyt'e yönlendirildiği açıklanırken INS Talwar'ın 40 metrik ton oksijen kaynağıyla 5 Mayıs'a kadar Hindistan'a ulaşması bekleniyor.

Donanma sözcüsü Komutan Mehul Karnik, INS Kolkata'nın Katar, Doha'ya ulaştığını ve tıbbi malzemeleri yükledikten sonra sıvı oksijen tanklarını teslim almak üzere Kuveyt'e gideceğini açıkladı.

Aynı şekilde INS Airavat'ın, sıvı oksijen tanklarını teslim almak üzere Singapur'a yönlendirildiği belirtildi. Bunun yanında Hindistan Donanması'nda görev yapan amfibi INS Jalashwa, Umman Denizi'nde konuşlandırılan iNS Kochi, Trikand ve Tabar da ulusal çabaya katılma emri aldı.

Editör: TE Bilişim