Hint Donanması, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığına yönelik agresif desteğini sürdürüyor.  Donanma bugün, üç aydır esaret altında tutulan Ruen  adlı gemideki 17 mürettebatı başarıyla kurtardı. 

Bu eylem aynı zamanda büyük olasılıkla daha fazla korsanlık olayını da önledi çünkü dökme yük gemisi Ruen görünüşe göre korsanlar için ana gemi olarak kullanılmak üzere Hint Okyanusu'na götürülmüştü. 

Güvenlik güçleri, 14 Aralık'ta korsanlar tarafından ele geçirilen Navibulgar gemisi Ruen'in (41.600 dwt, Malta'ya kayıtlı) perşembe günü, Somali'den ayrılarak doğuya, Hint Okyanusu'na doğru yola çıktığı konusunda uyarıda bulunmuştu.

15 Mart'ta, Hindistan Donanması'nın Deniz Devriyesi, Hint Okyanusu'nda Somali'nin yaklaşık 260 deniz mili doğusunda seyreden Ruen'i durdurabildiğini bildirdi . Ardından özel eğitimli komandoların havadan indirilmesini içeren 40 saatlik bir operasyon gerçekleşti.

Ruen Indian Navyy Rescue.f7Fbba

Hindistan Donanması, dökme yük gemisindeki korsanların "savaş gemisine ateş açtığını" bildirdi, ancak Donanma, gemideki korsanlarla birlikte yük gemisini kurtarmayı başardı. 

Çanakkale Boğazı’nda gemi yangını Çanakkale Boğazı’nda gemi yangını

Donanma sözcüsü, "Gemideki korsanlardan, teslim olmaları ve gemiyi ve kendi istekleri dışında alıkoydukları sivilleri serbest bırakmaları istendi" dedi.

Toplamda 35 korsan Donanmaya teslim olurken, gemideki 17 mürettebat da yara almadan serbest bırakıldı. Donanma, Ruen'in "yasadışı silah, mühimmat ve kaçak malların varlığı nedeniyle dezenfekte edildiğini" bildirdi.

Editör: Nermin İstikbal