21 Kasımda , MV FRONT ALFA  saldırıya ugradı. Saldırıdan sonra TCG Gaziantep tankere eşlik etti. Umman Salalah 300 deniz mili mesafede olan olayda Norveçli ünlü tanker şirketi Frontline ait Marshall adaları bayraklı tankere yolladığı helikopterle izlemeye alındı .Mürettebatın kendilerini güvenli bir yere kilitledikleri ve korsanların gemiyi terk ettikleri öğrenildi.

İrana ait Hadi isimli VLCC TANKER 25 kasım günü Arab denizi 19 47 N 062 59 E mevkinde korsan saldırısına uğradı. Tanker İran Kharg adasından Mısır An Sukhna terminaline gidiyordu .İran Ulusal Tanker şirketine ait tanker Kıbrıs bayraklı idi.

Mcl Bremen kargo,26 Kasım günü Ümit burnunun 950 mil mesafede Hint okyanusunda Wenzhou da Moerdijk giderken korsanlar gemiye çıkmış ancak mürettebat kendilerini güvenli bir yere kilitledi .Armatör korsanların gemiyi terk ettiğini bildirildi.

24 Kasım günü Norna N Sumatra adası doğusunda 700deniz mili mesafede korsan saldırısına uğradı. Gemiye roket atarlar ve ateşli silahlarla ateş açıldı. Kaptan manevralarla ve yüksek basınçlı yangın hortumları ve tankeri çevreleyen dikenli teller gibi önlemlerle saldırıdan kurtuldu. Aynı yük bir başka yük gemisi PAGONA DA aynı mevkide saldırıya uğramış ve zig zag manevralarla kaçabildi.

19 Kasımda MV NYK ALTAIR sumatra adası doğusu 700 mil açıkta saldırıya uğradı Konteyner gemisi hızını artırarak ve manevralarla korsanlardan kaçtı.
19 Kasım aynı gün MV VEGA LIBRA dökmeci aynı mevkii de saldırıya uğradı.

20 Kasım MV GRACEFUL MADONNA Şeysel adaları Port Victoria dan 700 deniz mili mesafede saldırı gerçekleşti.Aynıgün MV NORTHERN PROMOTION  Sumatra adası 300 deniz mili mesafede saldıya uğradı Gemi hızını 22 Knots çıkarak kaçabildi.

22 Kasım günü ham petrol tankeri  MV SEA SPIRIT ,Şeysel adası yakınlarında 23 Kasımda MV CARMENCITA  Sumatra adası açıklarında saldırıya uğradı Mürettebat kendilerini bir kamaraya kapattı. Korsanlar daha sonra gemiyi terk etti

13 Kasım günü Panama bayraklı YUAN XIANG Arap denizinde saldıya ugramış ve korsanlar gemiyi ele geçirerek Somaliye götürdü.

Editör: TE Bilişim