Yaklaşık 700 denizcinin katıldığı Hepimizin Odası Hareketi Tuzla toplantısı ülkemizi bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı ve bugün, bu aziz vatan için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi anmak için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Tamer Kıran: "Umutla ve azimle yola devam etmek bir tercih değil, tarihin ve coğrafyanın üzerimize yüklediği bir görevdir."

 Hareketin lideri ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Tamer Kıran'ın konuşmasıyla devam eden toplantıda, Tamer Kıran "2017 Ağustos ayında başlattığımız Hepimizin Odası Hareketi bugün bütün üyelerimizi kucaklayan bir birlikteliğe dönüşmüştür.  Çok değerli katkılarınız ve teveccühünüzle Türk Denizciliğini bir dünya markası yapabilme azmimiz ve cesaretimiz her geçen gün daha da artmaktadır. Kararlılığımız, birlikten doğan güçle pekişiyor, Türk Denizciliğinin geleceğine olan inancımız her geçen gün güçleniyor." dedi.

Konuşmasına "Yeni ve bereketli ufuklara yelken açan Türkiyemiz sert rüzgarlara, acımasız dalgalara maruz kalacaktır. Son yıllarda yaşadığı bunca krize rağmen dünya ortalamalarının çok üstünde ve istikrarlı bir şekilde büyüyen bir Türkiye gerçeği var artık. Biz Türk Denizcileri, Atamızın denizcilik ülküsü olarak tanımladığı görevin bilincinde; ilk hamlemizi yapmış, birlikteliğimizi sağlamış bulunmaktayız." diyerek devam eden Tamer Kıran, bir araya gelmenin birlikteliğin başlangıcı olduğuna vurgu yaparak, büyük işleri başarmak ve birlikteliği berekete dönüştürmek için bir araya gelmenin yanısıra birlikte yürüyebilmek gerektiğini dile getirdi. 

Deniz Ticaret Odasının yönetiminin asıllar, vekiller ve profesyonellerden oluşacağını, asılların bütün üyeler olduğunu ifade eden Kıran; tabana yayılmış bir yönetim anlayışı için Deniz Ticaret Odasının 7/24 hizmet vereceğini belirtti. Yönetimin tabana yayılması için Oda yönetiminin yeniden teşkilatlandırılacağını ifade eden Tamer Kıran üyelerinin sorunlarını çözemeyen ve hukukunu koruyamayan bir Odanın ülkeye zaten bir fayda sağlayamayacağını vurguladı.

“Yeni binyılda yeni umutlar ve azimle yolumuza yılmadan devam etmemiz gerekliliği bizlerin bir tercihi değil, tarihin ve coğrafyanın üzerimize yüklediği bir görevdir. Hepimizin Odası Hareketi bu görevi yerine getirmek için hazırdır!” sözleriyle proje ve çözüm önerilerini aktardı.

Tamer Kıran'ın konuşmasından sonra interaktif bir düzende devam eden toplantıda, katılımcılar sektörün sorunlarını dile getirerek, çözüm arayışlarında Hepimizin Odası Hareketi'ne tam destek vereceklerini dile getirdi.