Haydarpaşa otel mi olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD, yıllardır tartışmalarla yol alan Haydarpaşa Projesi'yle ilgili ilk kritik kararı aldı

Tartışma yaratan Haydarpaşa Projesi ihalesini Özelleştirme İdaresi'nin gerçekleştireceğini belirten TCDD Genel Müdürü Karaman, "İşletme süresince her yıl kira alacağız. İsteyen herkes gidip, Haydarpaşa Garı'nın alt katında gezebilecek" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD, yıllardır tartışmalarla yol alan Haydarpaşa Projesi'yle ilgili ilk kritik kararı aldı.

Proje, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) emanet edilecek. İhale sürecini ÖİB yürütecek. Haydarpaşa Garı, 1 Şubat'ta hızlı tren hattı yapım çalışmaları nedeniyle 2 yıl süresince tren trafiğine kapatılmıştı.

Projenin, ilk aşamada mühendislik mimarlık ihalesine çıkılacak. İhaleyle belirlenen mimarlık bürosu, projeyi çizecek. 2. aşamada yeni bir ihaleye çıkılacak. Bu ihalede de projenin yapım ve işletmesini üstlenecek yatırımcı belirlenecek.

İhaleyi kazanan işletmeden, 5 farklı proje geliştirmesi ve ÖİB'ye sunması istenecek. ÖİB, 5 proje arasından Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD'nin de 'onay' verdiği bir projeyi seçecek. Yapım ve işletmeyi üstlenen yüklenici, bu proje için inşaata geçecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, projenin yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılacağını belirterek, "Projeyi yürütecek işletme, TCDD'ye önden belli bir bedel ödeyecek. Ardından da işletme süresince her yıl kira alacağız" dedi.

OTEL YAPILMASI PROJEYE BAĞLI

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; Karaman, Haydarpaşa'nın diğer katlarının otel olarak kullanıma açılmasının düşünülüp düşünülmediği konusunda henüz karar verilmediğini, hazırlanacak projelere göre adım atılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim