14 Eylül'de batan Ro Ro’da bulunan son cesede de ulaşıldı

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi'ndeki liman çıkışında batan ‘Hayat-N' adlı Ro-Ro gemisinin parçalarının söküm çalışmaları devam ederken bugün büyük bir parçanın çıkartılmasıyla bugüne kadar ulaşılamayan Yahya Özoğlu'nun cesedi bulundu. Böylece kazada ölenlerin sayısı 5'e ulaşmış oldu.

Bandırma Limanı çıkışında 14 Eylül 2008 tarihinde saat 23.00'te hatalı yükleme sonucu içersinde 100'den fazla mürettebat ve yolcu ile 73'ü kamyon olmak üzere 75 aracın bulunduğu ‘Hayat-N' adlı Ro-Ro gemisi battı. Özer Erdoğan, Necati Kalın, Murat Karaca ve Şafki Gönüllü'nün hayatını yitirdiği kazada, Yahya Özoğlu'nun cesedi bulunamadı. Yapılan bilirkişi incelemesinde 8 bin 550 grostonluk geminin yüzdürülemeyeceği anlaşılınca sökülmesine karar verildi. ‘Hayat N' isimli Ro Ro'nun parçalara bölünüp içersinde kalan 40 kamyonun çıkartılması için çalışmalar bugün devam etti. Gemi gövdesinden çıkartılan dev bir parçadan sonra Yahya Özoğlu’nun da cesedine ulaşıldı.

Yetkililer, Bandırma Limanı'ndaki giriş ve çıkışı aksatmayacak olan batan Hayat-N isimli Ro Ro’nun parçalarının söküm işine önümüzdeki günlerde devam edileceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim