Hayalperest Duygularımız...

Doğanın ayrıcalıklı detaylarıyla işlediği en görkemli mimari eserleri, lirik bir anlatımının eşliğinde  duygularımızın doruğunda hafızalarımıza kazınıyor. Zihnimizi  çarpıtılmış efektlerle etkileyerek üzüntü kaynağı olan gereksiz sorgulamalarımızın ve karmaşık ön yargılarımızın bütün olumsuzluklarından kurtuluyor olmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Her şeye rağmen denizler insanoğlunu etkilemeye devam ediyor.

Doğal yaşamın o inanılmaz ritmi ile dengelenen varoluşumuzun aplike detayları,  içine sürüklendiğimiz yanılgılar batağından bizi çekip alıyor. Ege ve Akdeniz sahillerinin sahip olduğu sitilize özellikler bütün çirkinliklere inat gizemini korumaya devam ediyor. Mayıs ayının huzura ve sakinliğe tutkulu bir gün batımında Afroditin sevgi yüklü deniz öyküleriyle rahatlıyoruz. Hayalperest  duygularımızın hükmü altında keyifli saatler geçiriyor olmanın sarhoşluğunu tadıyoruz. 

Doğanın karnaval havası estiren zarif çizgilerindeki canlı renklerin birbirleriyle sergilediği o nadir gözlemlenen ahenk, çevreye farklı bir görsel anlayışın yorumunu sunuyor. Deniz turizminin bu yıl benimsediği konseptindeki büyüleyici bütün formlar, zevklerinize ve eğlence anlayışınıza göre şekilleniyor.  Var oluşundaki mükemmellik ve ihtişamlı perspektif ile Ege koyları doğanın baş yapıtı olmaya devam ediyor. 

İnsan yüreğinin kırılganlığı ile yaşamın sıkıcı yönlerinden kaçış çabası, beynimizde zengin bir içsellik ile geniş bir hayal dünyasının kapılarını aralıyor. Ruhumuzu derinden etkileyen Ege'nin sırmalı koyları, özgürlüğü anımsatan görüntüleriyle bizleri kendilerine bağımlı kılıyor. Yılın dört mevsimi insanoğlunu kucaklamaya hazır bekleyen sahillerimizin gizemli havası yeni süprizlerle sizi hayallerinizin ötesindeki tatile sürüklüyor.

Ş.Ünal BENLİALPER

Kaptan-Denizci Yazar