Hatay İnsani Yardım Derneği (İHH), İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının yedinci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirdi.

İskenderun İHH Vakfı şubesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Hikmet Altunsöz, İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisinde 7 yıl önce saldırıya uğrayan şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Altunsöz, “Mavi Marmara özgürlük filosu’na yapılan hain saldırının yedinci yılındayız. İsrail, maalesef Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor. Yedi yıl önce bugün 700’e yakın insan gemilere binip Gazze’ye gitmeyi hedeflemişti. İsrail’in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuş ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik. Saldırı sonrası gelen tepkiler sonucunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara’nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor. Halbuki Mavi Marmara Kudüs - Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. İsrail’in amacına uygun tek çözüm ise ‘Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır’ Unutturmayacağız! Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an Siyonistlerin zulmü altındadır. Bu sebeple Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden Müslümanlar, aynı zamanda dünya Müslümanlarını temsilen orada mücadele ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Altunsöz, Kudüs’ü işgalden, Gazze’yi ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslüman’ın İslami sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: iha