Deniz Ticaret Odasında Covid-19 istişare toplantısı

İskenderun Sahil Sağlık Denetleme Merkezi doktorları Dr. Göknil Şenay ve Dr. Yusuf Coşkun İskenderun Körfezine yanaşan gemilerde alınan tedbirler konularında Deniz ticaret odasında bilgilendirme yaptılar.

Dr. Göknil Şenay, İskenderun Körfezine yanaşan gemilerden ölüm ve hastalık dışında hiçbir yabancı gemi adamının gemilerden dışarı çıkartılmadığını, Türk vatandaşı gemi adamlarından personel değişimi için gemiden ayrılmak durumunda olanları da hasta nakil ambulanslarıyla ile 14 günlük karantina merkezlerine taşıdıklarını, 14 günlük karantina süresinin sonunda çıkışlarına müsaade ettiklerini belirtti.

Dr. Yusuf Coşkun da İskenderun Körfezine yanaşan gemilerde çok sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ro-Ro gemilerinden ayrılan araçların ve yolcu taşıyan gemilerin ilaçlandığını, bugüne kadar İskenderun Körfezinde herhangi bir Covid-19 vakasıyla karşılaşmadıklarını söyledi.

İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu gerek gemi adamlarının gerekse üyelerinin aldıkları tedbirler karşısında sağlıklarına çok dikkat ettiklerini belirterek şunları söyledi: ” İskenderun Körfezi’ne gelen gemilerde yapılacak işlemlerde temas minimum seviyeye indirildi. İskenderun Körfezine yanaşan gemilerde bugüne kadar hiçbir Covid-19 vakasının tespit edilmemesi hepimiz için sevindiricidir.

Ancak, hasta nakil veya personel değişiminin karantina merkezlerine taşınmasının kamuoyuna Covid-19 vakasıymış gibi yansıtılması yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır.Bu işlemler tedbir amaçlı yapılmaktadır. Her hangi bir olağan dışı durum zaten ilgili merciler tarafından bilgilendirilerek gerekli tedbirlerin alınması ile bu konuda da bilgilendirme yapılacaktır.Herkesin sağlığı ve geleceği için bu savaştan başarı ile çıkmak için evde kalın diyoruz”

Editör: TE Bilişim