İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü İrfan Yılmaz, bu yılın ilk 5 ayında Haliç'in değişik yerlerinden alınan su numunelerinde “sayılamayacak kadar çok” koli basiline rastlandığını belirterek, “Haliç'te denize girilmesi uygun değildir” dedi.

İrfan Yılmaz,  havaların ısınmasıyla birlikte Haliç'te denize girildiğine ilişkin ihbarlar geldiğini söyledi.

 Haliç'in plaj veya denize girilebilir bir yer olmamasına rağmen çalışma alanları içinde olduğunu ve alınan numunelerle denize girilip girilemeyeceğinin araştırıldığını ifade eden Yılmaz, “Bu numuneleri en temiz olabileceğini düşündüğümüz bölgelerden alıyoruz. O bölgeler bile kirli” diye konuştu.

Yılmaz, Haliç'te Galata Köprüsü altı, Balat sahili, Unkapanı Köprüsü'nün iki yakası, Hasköy ve Kasımpaşa park sahili, Kasımpaşa Deniz Hastanesi önü ile Halıcıoğlu Parkı'nın önünden her ay incelenmek üzere deniz suyu numuneleri alındığını belirterek, bu numunelerin Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği ve AB Yüzme Suyu Direktifi doğrultusunda incelendiğini bildirdi.

“Bu yılın ilk 5 ayında Haliç'in değişik yerlerinden alınan su numunelerinde 'sayılamayacak kadar çok' koli basiline rastlandı. Haliç'te deniz girilmesi uygun değildir” diyen Yılmaz, bu bölgede denize girilmesinin halk sağlığını tehdit ettiğini, denize girilmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, gelen ihbarlar üzerine harekete geçtiklerini ifade ederek, Haliç bölgesindeki ilçe sağlık müdürlüklerini ve grup başkanlıklarını uyaracaklarını dile getirdi.

Gerekli tedbirleri almaları ve halkın burada denize girmesinin engellenmesi istemiyle de Eyüp, Fatih, Beyoğlu, Eminönü ve Kağıthane belediyelerine yazı yazacaklarını kaydeden Yılmaz, yazıya Haliç'ten alınan su numunelerine ait raporları da ekleyeceklerini bildirdi

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim