Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Şanlıurfa’lı Kadınlar Tarihle Buluşuyor’ projesi kapsamında 150 kadın, Halfeti turuna katıldı.

Sosyal ve Kültürel faaliyetlere önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik düzenlediği gezi turlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Şanlıurfa’lı Kadınlar Tarihle Buluşuyor’ projesi kapsamında Halfeti ilçesine gezi turu düzenlendi. Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle Yenice Kadın Kültür Merkezinde alınan kadınlar, Doğası ve sahip olduğu güzellikleriyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince "Sakin Şehir" ağına dahil edilen Halfeti ilçesine götürülen yaklaşık 150 kadın tekne keyfi yaşadı. Halfeti turunda kadınlar, teknelerle düzenlenen gezide Rum Kaleyi görme şansı buldu.

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerde her zaman kadınların yanında olduklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik bir çok faaliyetimiz var. Kadınlarımızı Türkiye’nin saklı cenneti olarak bilinen Halfeti ilçesine götürdük ve her zaman halkımızın yanındayız. Kadınlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve gençlerimize Şanlıurfa’mızın tarihi bölgelerini gezdiriyoruz. Kadınlarımıza değişik bir gün yaşatmak istedik ve çünkü biliyoruz bu bölgedeki kadınlarımız belki şehir dışına çıkmamış insanlar ve bu nedenle böyle bir gezi düzenledik. İnsanlarımızın mutlu olduklarını düşünüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği geziye katılan kadınlar ilk kez Halfeti’yi görmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ettiler.

Kaynak: iha