Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde tezgahlarda balık çeşitleri çoğaldı ve balık fiyatları düştü.

Denizden gelen bereket balık, av yasağının sona ermesiyle kendini hissettirmeye başladı. Ucuzlayan balık fiyatları tüketicinin yüzünü güldürüyor. Aslanapa pazarında hamsi balığı 10 liradan satışa çıkarken, sardalyanın kilosu 8 liraya vatandaşa satılıyor.

Aslanapa ilçesine, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden balık satmak için her hafta gelen balıkçı Bekir Üstünel, yaptığı açıklamada, ’’Fiyatlarımız tüketicinin bu sezon bol bol balık tüketeceğinin sinyallerini veriyor. İstavritin kilo fiyatını 10 liradan satışa sunuyoruz. Balık sezonunun ilk günlerinde tanesi 25 liradan satılan palamut balığının fiyatını, bu günlerde 10 liraya kadar düşürdük. Hamsi 10 liradan satışa çıkarken, sardalyanın kilosu 8 liraya kadar düştü’’ dedi.

Denizdeki hareketliliğin önümüzdeki günlerde artacağını belirten Üstünel, “Havalar serinlediğinde avlanan uskumru miktarında artış bekliyoruz. Ekimin başından itibaren palamutta daha bol olacak. Bu yıl lüfer beklentimiz ise oldukça yüksek. Lüferin özellikle önümüzdeki aylardan itibaren tezgahlarda artacağını ümit ediyoruz” diye konuştu. (YD -EFE)
Kaynak: iha