Kasım 2016 ayında Paris MOU Limanlarında 27 Türk Bayraklı gemi kontrole tabi tutulurken, bu gemilerden 7 tanesi SIFIR eksikle çıkmayı başardı. 2 Gemimiz ise tutuldu.

Sıfır ekksikle çıkan gemilerimiz ve armatörleri/iştemecileri ile denetime tabi tutuldukları limanların listesi aşağıdadır:

SIFIR EKSİKLE ÇIKAN GEMİLER VE ARMATÖRLERİ  EKİM 2016
1.MECİT KAPTAN  (Muazzez Kalkavan Denizcilik)  İtalya-Ancona
2. DURUCA BEYKİM Petrolcülük  Bulgaristan-Varna
3. NEVZAT KALKAVAN  Kalkavan Denizcilik  İspanya-Algaciras
4. HATCHE   Alternatif Taşımacılık Yunanistan-Lavrion
5- MICHEL A.  Arkas  Yunanistan-Pire
6- UN TRIESTE  Ulusoy Ro/Ro Isletmeleri  İtalya-Ancona
7- NICOLAS A  Arkas  İspanya-Valencia



Tutulan 2 gemimiz ile ilgili bilgiler ise aşağıdadır:

TUTULAN GEMİLER VE ARMATÖRLERİ EKİM 2016
1-KAAN KALKAVAN   Kalkavan Denizcilik İSPANYA-ALGACIRAS
2- PAQIZE  Alternatif Taşımacılık  İTALYA-TRIESTE

DEĞERLENDİRME

Ekim ayında . 37 denetlenen gemide 2 gemi tutulması (%5,4) ve  18 adet gemimizin SIFIR eksikle çıkması ise (%48,7) gerçekleşmiş idi. 

7 gemilik listeye dahi 2 gemiyle girmeyi başaran Arkas Denizcilik'i her zamanki gibi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. 

Kasım ayında ise denetlenen 27 gemide 2 tutulma  (%7,4) ve 7 gemimizin SIFIR eksikle çıkması (%25,9) önceki aya göre başarılı değerler değil. Üstelik Kalkavan Denizcilik ve Alternatif Taşımacılık gibi nisbeten tanınmış ve iyi bilinen Armatör/İşletmecilerimizin gemilerinin önemli limanlarda tutulmuş olması son derece kötü referanslar. Bu durumun rastlantısal ve geçici olmasını umuyoruz. Armatörlerimiz ve işletmecilerimiz bu konuda gerekli titiğzliği göstereceklerdir diye bekliyoruz. 

Editör: TE Bilişim