Güney Kore'nin yoğun sipariş defteri sorunu, Tayland ile yapılan ve 3.000 Taylandlının en büyük beş tersanesine gönderilmesini öngören bir anlaşmayla kısmen çözüldü.

Güney Kore'nin yoğun sipariş defteri, karmaşık üretim programı ve zor yurt içi demografisi, Tayland ile yapılan ve 3.000 Taylandlı kaynakçı ve mekanik teknisyenin Güney Kore'nin en büyük beş tersanesine gönderilmesini öngören bir anlaşmayla kısmen çözüldü. 

Yasa Denizcilikten Çin tersanelerine dev sipariş Yasa Denizcilikten Çin tersanelerine dev sipariş

Güney Kore, son birkaç yıldır vize sistemi üzerinde düzenlemeler yapıyor. Ülkenin yeni inşaatına yardımcı olmak üzere çok sayıda sözleşmeli çalışan için Güneydoğu Asya'nın dört bir yanından ve hatta denize kıyısı olmayan Nepal'e kadar işçiler arıyor. 

Küresel mali krizin nedeniyle on yıl boyunca gemi inşa stoğunun azalmasının ardından, mevcut yerel işgücü azaldı, bu da ülkenin tersanelerinin zorlu teslimat programlarına bağlı kalmalarını zora soktu; yüksek özellikli gemi türleri için siparişler artık 2020'lerin sonlarına kadar çok büyük miktarlarda yedeklendi.

Danish Ship Finance'ın yakın tarihli bir raporuna göre, Güney Kore'de tersane kullanımı 2022'de ortalama %53 iken 2023'te %78'e yükseldi ve bu yıl da %107'ye ulaşması bekleniyor. 

Editör: Nermin İstikbal