Zamlar Mahkemelik Oldu

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, akaryakıt ürünlerine yapılan ÖTV zammı sonrası 1 litre benzinin rafineri çıkış fiyatının 78 kuruş, pompa litre fiyatının ise 3 lira 20 kuruş olduğuna dikkati çekti.

Her yıl, yıl başında yeniden değerleme oranında artırılan değerli kağıt bedellerine ise 15 Temmuz 2009 tarihinde yüzde 50 oranında zam geldiğini hatırlatan Çetin, ''uzun yıllardır sadece yılbaşında yeniden değerleme oranında artırılan değerli kağıt bedelleri ilk kez yıl ortasında fahiş biçimde artırıldı'' dedi.

Şekere yüzde 6 oranında zam yapıldığını, İstanbul ve Ankara'da da suya zam geldiğini belirten Çetin, şunları kaydetti: ''Akaryakıt zammı sebze ve meyve fiyatlarından tekstile kadar petrol ve türevlerinin kullanıldığı her türlü mal ve hizmete zam anlamına gelmektedir. Şeker zammı 900 çeşit gıda maddesine zam demektir. Lokanta ve turizm hizmetlerinde KDV artışı tüketiciye yüzde 10 zam demektir. Elektrik zamları, emlak vergisi ve motorlu taşıt vergisi salmaları ile diğer mal ve hizmetler için zamlar devam edecektir.

Dünyada tüketicinin alım gücünü kaybetmesi nedeniyle çıkan küresel krizde şirketler iflasın eşiğine gelmişken, Türkiye'de tarihin en büyük ekonomik küçülmesi yaşanırken, işsizlik, yoksulluk artmışken siyasal iktidar temsilcilerinin krizin Türkiye'yi çok etkilemediğini söyleyebilmesi bu fahiş zamlarla çelişmektedir.''

''Tüketiciler olarak fahiş zamlara sessiz kaldığımız sürece bu Deli Dumrul vergileri devam edecektir'' diyen Çetin, tüketicilerden, boykota hazır olmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim