YGS de Yanlış Soru Mu Soruldu?

Alanya Final Dergisi Dershanesi Müdürü Necat Küçük, bugün yapılan YGS sınavındaki Temel Matematik testinin 20'inci sorusunun iki doğru cevabı olduğunu iddia etti.

Alanya Final Dergisi Dershanesi Müdürü Necat Küçük, YGS sınavında, Temel Matematik testi 20'inci sorusunun iki doğru cevabı olduğunu savundu. Küçük, "Matematik Zümre Başkanı Mustafa Aslan ve Zümre Öğretmenleri Erol Kara, Meral Küçük, Basri Çabuklar, Alper Topal ve Hatice Yüksel tarafından yapılan inceleme sonucu, Temel Matematik testinin 20. sorusu olan, *20. İki basamaklı bir AB sayısı asal olduğundan BA sayısı da asalsa AB'ye simetrik asal denir. Bir AB asal sayısı için A.B çarpımı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 7 B) 9 C) 15 D) 21 E) 63 sorusunun iki doğru cevabı olduğunu. Bu soruda, hem B (9 ) hem de C (15 ) seçeneklerinin doğru olduğunu söylediler. Bu durumun ÖSYM'ye bildirilmesine karar verildi" dedi.

Necat Küçük, böylece Temel Matematik testinin 40 soru yerine 39 sorudan hesaplanması gerektiğini bildirdi. Necat Küçük, yaptığı açıklamada, dershane öğrencileri ile görüşmeleri sonucunda çok iyi puanlar beklediklerini belirterek öğretmenlerine, velilerine ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim