Ya Metrobüs Arızalanırsa!

Dakikalarca metrobüste beklemek zorunda kalan yüzlerce yolcu metrobüsten inip, Şirinevler durağına yürüdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı törenle hizmete giren yeni metrobüslerden bir tanesi, Şirinevler durağında arızalandı.

Arızanın kısa sürede giderilememesi nedeniyle, metrobüs yolunda metrelerce uzun kuyruk oluştu. Uzun süre otobüslerin içinde bekletilen yolcular çılgına döndü. Trafiğin nedeni konusunda kendilerine bilgi verilmeyen yolcular, araçlardan inip yürümek istedi; fakat bazı şoförler kapıları açmayınca yolcular ile şoför arasında gergin anlar yaşandı.

Kapılar açıldıktan sonra yüzlerce yolcu metrobüs yolunda yürümeye başlayıca ilginç görüntüler yaşandı. Saatlerdir yolda olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerin duyarsız davrandığını belirterek isyan etti.

İncirli durağından itibaren yürüdüklerini anlatan yolculardan bazıları Avcılar'a gitmek için Şirinevler'e yürüdüğünü ifade etti.

Öte yandan, metrobüs yolundaki trafik Şirinevler'de tek şerit üzerinden kontrollü olarak sağlandı. Metrobüs yolundaki yoğun trafiğe müdahalede, İETT yetkilileri yetersiz kalınca devreye trafik polisleri girdi. Metrobüs yolunda polislerin de yardımı ile trafik akışı sağlanmaya çalışıldı. Yeni metrobüsün arızalandıktan sonra kapıları açık vaziyette içinde ve yanında kimsenin olmaması dikkat çekti.
Editör: TE Bilişim