Ve YÖK Katsayı Kararına İtiraz Etti

Katsayı düğümünde beklenen gelişme gerçekleşti ve YÖK Danıştay’ın kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde "Daire kararındaki yargı kararları ile oluşmuş bir hukuki statü bulunduğu gerekçesi hukuka aykırıdır" denildi.

Şimdi gözler Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna çevrilirken YÖK, yaptığı açıklama ile itiraz sonuçlanıncaya kadar konuyu gündemlerine almayacaklarını duyurdu.

Yaklaşık bir haftadır ülke gündemindeki Danıştay’ın katsayı kararına itiraz gerçekleşti. Danıştay, daha önce YÖK’ün almış olduğu katsayı kararını bir kez reddetmişti.

YÖK: "Daha Önce Alınan Kararlar Hukuki Bir Statü Oluşturmaz"

Danıştay, ikinci yürütmeyi durdurma kararında ise yargı kararlarının hukuki statü oluşturduğuna vurgu yapmıştı. İşte YÖK’ün itiraz dilekçesinin temel çıkış noktasını da bu durum oluşturdu.

YÖK dilekçede, "Daha önce alınan kararlar hukuki bir statü oluşturamaz" dedi.

Yeni Düzenleme İçin İtirazın Sonucu Beklenecek

Kurul katsayı konusundaki yeni düzenleme için ise itirazın sonucunu bekleyeceğini bildirdi.

İtirazın sonucu Perşembe Günü YÖK Genel Kuruluna yetişirse, toplantıda yeni formüller gündeme gelecek. Ancak Danıştay’ın cevabı gecikirse YÖK yeni katsayı düzenlemesi için bekleyecek.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Bir yandan da 3’üncü formül üzerinde çalışacağız" dedi.

Özcan ayrıca, yapılacak değişikliğin 2. sınavı ilgilendirdiğini ve öğrencilerin rahat olması gerektiğini vurguladı.

Yarımağan: "Sınav Tarihinin Değişmeyeceğini Tahmin Ediyorum"

Benzer bir açıklama da ÖSYM Başkanı’ndan geldi. Ünal Yarımağan, "Benim tahminim sınav takviminin değişmeyeceği yönünde. Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar, başvurularını yapsınlar, sınavlarına hazırlansınlar" şeklinde konuştu.

Öte yandan öğrenciler de katsayı kararını Danıştay’ın önünde protesto etti.

Editör: TE Bilişim