'Varlık Barışı'nda Yurtdışı Açılımı'

Maliye Bakanlığı'nın hedefinde bu kez yurtdışı var. "Varlık Barışı" uygulamasında ikinci dönemin başlamasının ardından bakanlık, Türk vatandaşlarının yurtdışındaki varlıklarını mercek altına alıyor.

Söz konusu varlıkların Türk ekonomisine kazandırılması amaçlanan uygulama ile bu konuda beyanda bulunan vatandaşlara önemli avantajlar sağlanacak.

Maliye Bakanlığı Yeni Kaynakların Peşinde
Kriz nedeniyle tüketimin düşmesi ve bunun ile birlikte vergi gelirlerinin azalması bütçenin gelir gider dengesini bozdu.

Denk bütçe oluşturmak isteyen Maliye Bakanlığı yeni kaynaklara yöneliyor. Bunlardan biri de "Varlık Barışı" uygulaması ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek kaynak.

Konuyla ilgili konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Amaç, gerek Türkiye'de yastık altında, gerekse başka ülkelerde bulunan kaynakların ekonomiye kazandırılması" dedi.

İlk uygulama geçen yıl gerçekleşmiş ancak özellikle yurtdışından hedeflenen düzeyde varlık girişi sağlanamamıştı.

Yurdışındaki Vatandaşlara Varlık Barışı Anlatılacak
Mehmet Şimşek ve ekibi bu kez varlık barışı uygulamasının yurtdışı ayağına büyük önem veriyor.

Şimşek, "Yurtdışında da önümüzdeki haftalarda bir kampanya başlatacağız. Ben Rusya'ya, Almanya'ya, Belçika'ya gideceğim, Lüksemburg'a gideceğim" diye konuştu.

Düzenlenen tanıtım toplantıları ile uygulamanın avantajları, yurtdışında varlığı bulunan Türk vatandaşlarına anlatılacak. Ülkeler arasında veri paylaşımına dair karar alınmasının ardından uygulamaya ilginin artması bekleniyor.

İlk Hedef İsviçre Bankalarındaki Hesaplar
Söz konusu anlaşma gereği tüm ülkeler finansal verilerini birbirleriyle paylaşıyor. Bakanlığın ilk hedefi İsviçre bankalarındaki hesaplar...

Maliye Bakanı Şimşek, "İsviçre'de hesabı olanlarla şimdi biz tabi ki vergi incelemeleri açısından o hesap bilgilerine ulaşmaya çalışacağız. Çünkü Amerika o verilere şu an ulaştı. Biz de benzer kanalları kullanarak belki o bilgilere ulaşacağız. Biz ulaşırsak tabi geriye dönük hem vergi cezası söz konusu olacak hem gecikme faizi söz konusu olacak. Halbuki kendileri gelip beyan ederse çok cüz'i bir miktara bunu halletmiş olacaklar" dedi.

Editör: TE Bilişim