Umut tacirleri rotayı Meis'e yöneltti

ANTALYA’nın Kaş İlçesi karşısındaki Meis Adası (Kastellerizo), insan kaçakçılarının yeni rotası oldu. Son bir hafta içinde, adaya gelen kaçak sayısının 900’ü aştığı belirtildi.

Atina Makedon Haber Ajansı’nın haberine göre organizatörler, yeni rotasını, Antalya’nın Kaş İlçesi üzerinden 2 mil mesafedeki ve 250 nüfuslu turistik Meis Adası’na çevirdi.

Son bir hafta içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin sayısı 900’ü buldu. Adada yetersiz güvenlik gücü bulunması nedeniyle yerel yönetimin Rodos ve Atina’dan takviye güvenlik gücü ve tıbbi yardım talebinde bulunduğu belirtildi. Kaçakların barınma sorunu yaşadığı kaydedildi.

Ayrıca Yunan adalarına yasadışı yollardan mülteci taşımakla yargılanıp mahkum olan 22 mahkumun cezaevinde başlattığı açlık grevinin üçüncü güne girdiği belirtildi. Suriyeli, Afgan ve Mısırlı olan mahkumlar, ağır cezalara çarptırıldıklarını iddia ederken aynı suçlamada mahkum olup cezaevinde bulunan Türk mahkumların açlık grevine katılmadıkları açıklandı.

Cezaevinde bulunan 150 mahkumdan 80’nin insan kaçakçılığı nedeniyle tutuklu olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim