Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Türk Dünyası ve Denizcilik Politikaları'ndan sorumlu Yüksek Denizcilik Okulu 1988 mezunu Kaptan Mustafa Can, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türk firması Misha Denizcilik tarafından işletilen M/V Apache adlı genel kargo gemisinin Ukrayna tarafından vurulduğunu ifade etti.

Serseri mayından sonra gemimizi de vurdular

Saldırıda can kaybı yaşanmadığını belirten Kaptan Can; ''Serseri mayından sonra gemimizi de vurdular. Ukrayna birkaç saat önce Türk firmamız Misha Denizcilik tarafından işletilen M/V Apache adlı genel kargo gemimizi Mariupol’da vurdu. Şükür ki saldırıda sadece ambar kapakları ve hidrolik zarar görürken, can kaybı meydana gelmedi.

Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar

Ukraynalılar, IMO numarasından bile geminin Türkler tarafından işletildiğini çok rahat görebilecekken böyle bir saldırıya cesaret edebilmeleri, serseri mayınlarla ilgili ilk gün yaptığım "Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar" tespitini de doğruluyor. Bayraktar İHA'larını öve öve bitiremeyen Ukrayna'nın bir Türk gemisini bu kadar rahat vurmuş olmasını, gelecek günler için not edelim.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim