Türkiye-Irak Sınırına 2 Yeni Kapı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye-Irak sınırına 2 yeni kapı açılmasının planlandığını bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, Irak Ulaştırma Bakanı Amel Abdulcebbar İsmail'in Türkiye ziyareti sırasında, iki ülke arasında yeni sınır kapısı açılması konusunda görüşmeler yapıldığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili Irak'taki yetkili makamlarla görüşmelerinin sürdüğünü bildiren Yıldırım, ''O kararımızda bir değişiklik yok, Irak da müspet bakıyor. Hatta bir değil, iki tane sınır kapısı açılması planlanıyor'' diye konuştu.

Yıldırım, Habur Sınır Kapısı'nın iki ülke arasında artan taşımacılığın ihtiyacını karşılayamaz hale geldiğini, yeni sınır kapılarının Irak-Türkiye arasındaki ticari taşımacılık ilişkilerini daha da geliştireceğini belirtti.

Habur'da yaşanan sorunların yüzyüze görüşmeler sonucu yüzde 95 oranında çözüldüğünü vurgulayan Bakan Yıldırım, ''Oradaki yerel idareler ile Habur'daki yetkililerimiz bir araya geldiler, önlerine yaşanan sorunları koydular, kendi kapasitelerinde çözülebileceklerini hemen çözdüler. Trafik çok rahatladı orada. Konuşmak, bir araya gelmek, sorunlarla yüzleşmek beraberinde çözümleri de getiriyor'' dedi.

Editör: TE Bilişim