Turistlerin Tercihi Doğal Yaşam
 
Türkiye'ye tatile gelen yabancı turistlerin tarihi yerlerden sonra en fazla doğal yaşamı tanıyabilecekleri ve yöresel yemekleri tadabilecekleri köyleri tercih ettiği bildirildi.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye çeşitli turlarla gelen turistlerin tarihi yerlerin yanı sıra Türk insanının samimi yapısını, doğal yaşamını görmek, yemeklerini tatmak istediğini belirterek, özellikle köylere gitmeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Bu çerçevede eko turizmin büyük önem kazandığını bildiren İlbahar, şu bilgileri verdi:

"Turizm kavramı artık sadece deniz, güneş, kum konseptinden çıktı. Tarihin yanı sıra insanlar bozulmamış doğaya sahip yerlere gitmeyi, oranın insanlarıyla kaynaşmayı ve yöresel yemeklerini tatmayı istiyor. Alternatif hizmetlerle başlayan turizm çeşitliliğinde özellikle eko turizme ilginin büyük olması sebebiyle köylerimiz de turizmden nasibini almaya başladı. Kuşadası'nda bulunan Güzelçamlı Milli Parkı ve buradaki doğal yaşantı, turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

İlçenin Kirazlı, Yayla, Soğucak Köyleriyle İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü, eko turizm kapsamında hazırladıkları köy sofraları ve doğal ürün satışıyla turistlerin ilgi odağı oluyor."

Turistler özellikle Şirince Köyünde üretilen meyve şaraplarını beğendiklerini belirten İlbahar, doğal ve değişik olan her şeyin turistler tarafında büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Marka Olan Köy

Şirince Köyü Muhtarı Levent Apak, 560 nüfuslu, 200 haneli köyün giderek turizmden aldığı payı artırdığını belirterek, tarihi evleri, doğal ortamı, şarabı ve zeytinyağıyla Şirince'nin artık bir marka köy haline geldiğini ifade etti. Köyde, şeftali, üzüm ve zeytin başta olmak üzere birçok ürün yetiştirildiğini, 12 çeşit meyve şarabı yapıldığını anlatan Apak, turistlerin meyve şaraplarına ve zeytinyağına büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Meyve şaraplarının, köy ekonomisinin adeta bel kemiği olduğunu ifade eden Apak, "Ürünlerimizin ötesinde insanlarımızın sıcak kanlı, sevecen, misafirperver tavırları da turistlerin köyümüzden memnun ayrılmalarında önemli etken" dedi.

Editör: TE Bilişim