Tuncay Özkan İlk Günden İki Fire Verdi

Yeni Parti'nin 1. Olağan Büyük Kongresinde, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Tuncay Özkan Genel Başkanlığa seçildi.
     Özkan'ın, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye gönderdiği mesajı, Prof. Dr. Alemdar Yalçın okudu.
     Mesajında, uzun zamandır aralarında bulunmadığı yol arkadaşlarını çok özlediğini belirten Özkan, "Mustafa Kemal, 20. yüzyılın başlarında bağımsızlık ateşini yakmıştı. Biz de bu yüzyılın başında özgürlük meşalesini yakacağız" dedi.
     Özkan, "Yeni Parti, kokuşan düzeni temizleyecek" ifadesiyle şöyle devam etti:
     "Yeni Parti, kültürü, sanatı, üniversiteleri, kentleri yeniden var edecek. İnsanı sadakaya muhtaç eden bu düzenden kurtaracak. Katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni bitecek. Dünyayı bu duruma düşürenleri durdurma zamanı geldi. Barışa, umuda sahip çıkmak, ülkeyi yeni bir siyasi anlayışa kavuşturmak için herkesi Yeni Parti'ye çağırıyorum. Gelin ne olursanız olun gelin. İster kandırılmış olun yine de gelin. Aranızdan çeşitli zorbalıklarla ve hunharca koparıldım. Ergenekon savı, çürümüşlüğün üst noktasıdır ve elbette yıkılacaktır. Bize, 'siyaset yapma, zaten yapamayacaksın diyenlere bu kongre en güzel cevabımdır. Sizden Mustafa Kemal'in bayrağını en yükseklere taşımak için izin istiyorum."
     Konuşmaların ardından, 1. Olağan Kongre olması nedeniyle sadece 31 kurucu üyenin oy kullanabildiği seçimde, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Tuncay Özkan, 29 oyla genel başkanlığa seçildi. Kurucu üyelerden ikisinin oy kullanmadığı belirtildi.
     Kongrede, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerine de seçim yapıldı.(aa)

Editör: TE Bilişim