Tüm Bildiklerinizi Unutun!

Yeni üretilen bilgisayar tüm alışkanlıklarınızı bir kenara bırakmanızı sağlayacak

Microsoft Surface, Microsoft tarafından kurulmuş yeni nesil bilgisayar firması olarak Avrupa'nın gündeminde. Microsoft Surface ilk olarak 30 Mayıs 2007'de tanıtıldı. Surface'in en önemli özelliği, fare, klavye veya herhangi bir bilgi giriş aygıtına ihtiyaç duymaması. Surface 30 inch dokunmatik ekrana sahip. Şekil olarak sehpaya benziyor. Surface'in bilgi girişi el veya eller ile sağlanıyor. Sahip olduğu Multi-Touch teknolojisi sayesinde insan ile bilgisayarlar, elektronik cihazlar (örneğin Dijital Fotoğraf Makinesi, Cep telefonu vs.) arasında farklı bir iletişim olanağı sağlıyor.

2007 yılında ilk defa satışa sunuldu. Satış fiyatı ise 10 bin dolar civarında olan Surface'e en fazla restoranlar ve oteller ilgi gösteriyor.

Surface'in özellikleri

Surface, Multi-Touch adı verilen yeni bir kullanıcı arabirimine sahip. Bu teknoloji bilgi girişi için fare veya klavye vb. cihazlara ihtiyaç duymuyor. İlk Surface modelleri 30 inch ekran boyutlarına sahipti. Varolan dokunmatik teknolojiden oldukça ayrıcalıklı kompleks bilgi girişine imkân tanıyor. Bu teknoloji sayesinde birden fazla parmak aynı anda kullanılabiliyor. Eller sayesinde uygulamalar kontrol edilebilmekte ve başka kullanıcılar tarafından da aynı anda uygulama kontrolü sağlanmakta. Fare tarafından gerçekleştirilebilen bir çok olay parmaklar sayesinde kolayca halledilebiliyor.

Örneğin pencerelerin boyutunun değiştirilmesi, döndürülmesi veya taşınması işlemleri parmaklar tarafından kolayca yönetilebilmektedir. Kayıtlı olan 52 farklı bilgi giriş modu ile çalışılabiliyor. Yani aynı anda en fazla 5 kişi tarafından her kişinin 10 parmağı ile farklı uygulamalar yapılabiliyor.

W-LAN bağlantı teknolojisi sayesinde cihazlardaki bilgi kolaylıkla Surface'e aktarılabilmekte ve çek-bırak metodu kullanılarak tekrar bir parmak hareketi ile cihazlara kayıt edilebiliyor.

Surface, Microsoft'un en aktüel işletim sistemi Windows Vista kullanmakta ve W-LAN 802.11 b/g, Ethernet 10/100 ve Bluetooth 2.0 özelliklerine sahip.

56 cm yüksekliğe, 53 cm derinliğe ve 107 cm genişliğe sahip olan bilgisayarın ekran büyüklüğü 30" (76 cm) ve Acrylglas'dan yapılmış.

 

Editör: TE Bilişim